De ce trebuie să ne debarasăm corect de deşeurile electrice?

rorec_deseuriCe sunt deşeurile electrice? Pe scurt: orice se bagă în priză sau funcţionează pe baterii!

De ce trebuie să le colectăm selectiv şi să le trimitem la reciclare? Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul şi cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea şi pot genera apariţia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate, afecţiuni ale inimii. În plus, majoritatea deşeurilor electrice sunt constituite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate şi reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea iraţională a resurselor primare.

Ca să scăpăm corect şi uşor de ele, avem acum la dispoziţie un serviciu naţional gratuit pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatura electrică şi electronică.

La TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă) puteţi afla informaţii despre felul în care ne putem debarasa de deşeurile electrice, unde există puncte de colectare, când şi unde sunt zile de colectare în localitatea dumneavoastră, precum şi alte informaţii despre colectarea deşeurilor electrice.

TelVerde 0800 444 800 este un serviciu de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, prin care o echipă locală RoRec vine şi ridică deşeurile, transportul fiind gratuit.

TelVerde 0800 444 800 este disponibil zilnic între 9.00-17.00.

Comenzile înregistrate sunt onorate în cel mai scurt timp, după ce reprezentantul local va stabili împreună cu dvs. ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor.

În anul 2014 au fost înregistrate 138 de apeluri la TelVerde 0800 444 800 în judeţul Suceava. În urma acestor solicitări ale serviciului gratuit de preluare de la domiciliu a deşeurilor electrice, s-au colectat aproximativ 54.500 kg DEEE. Cetăţenii responsabili ai judeţului Suceava au contribuit la colectarea a cca. 99.800 kg DEEE prin cele 18 de acţiuni de colectare din mediul rural şi urban desfăşurate pe parcursul anului 2014.

TelVerde 0800 444 800 – un apel gratuit la un mediu curat!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: