Foamea e mare, hoţiile se înmulţesc, poliţia prinde hoţi, apar alţii…

> Încă două case, din Rădăuţi şi Fălticeni, „vizitate” duminică de necunoscuţi, cu pagube de peste 5.000 lei

Furturile din case, locuite sau nelocuite, au devenit „sport naţional”, iar Suceava nu face excepţie.

Informările IPJ Suceava abundă săptămânal în astfel de evenimente şi rare sunt zilele când nu apare vreo sesizare de la „cutare” sau „cutare”, tânăr sau bătrân, plecat câteva ore sau câteva luni de acasă, care s-a trezit cu un geam spart sau cu uşa forţată, iar din casă cu lipsa celor mai de preţ lucruri. Sunt atât de multe încât dau impresia că dacă unele locuinţe au scăpat nevizitate de răufăcători este doar pentru că ei nu le-au luat încă în obiectiv…

Realitatea este că atunci când foamea e mare şi hoţiile se înmulţesc, apoi poliţia prinde hoţi, recuperează prejudicii, transmite recomandări pentru populaţie (despre ce să facă şi să nu facă pentru a-şi ţine bunurile în siguranţă), reapar alţi hoţi, plus alte recomandări, dar locuinţele, populate sau nu, rămân mai departe ţinte dezirabile.

Este cazul şi celor mai recente două locuinţe vizitate de hoţi duminică, 1 februarie.

Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin “SNUAU 112” că, în intervalul orar 7.30-20.30, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa unui bărbat de 57 ani, din localitate, şi au sustras bunuri. Persoanele respective au forţat gemul de la bucătărie, au pătruns în interior şi au plecat cu aparate electronice în valoare de aproximativ 3.300 lei.

În aceeaşi zi, pe la ora 22, o femeie de 41 de ani, din Fălticeni, a anunţat poliţia că şi la ea în casă intraseră hoţii. Furtul s-a petrecut după ora 14, când femeia a plecat de acasă, iar hoţii au intrat în casă după ce au spart un geam. Au furat bani şi produse electronice, paguba ridicându-se la aproximativ 2.000 de lei.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, desfăşurând activităţi pentru identificarea autorilor şi recuperarea bunurilor şi a banilor furaţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI