Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, împreună într-un nou proiect social-democrat

geoana-vangheliePeste 1.000 de persoane au participat ieri, la Romexpo, la lansarea grupului de iniţiativă a Noului Proiect Social Democrat, iniţiat de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

„Vremea partidelor tradiţionale se închide (…) e clar că după 25 de ani se închide un cerc al istoriei. (…) Putem să construim un lucru important. Spun cu tristeţe şi realism, în clipa de faţă, la modul cum e condus PSD, cum se manifestă, asistăm de fapt la PASOK-ificarea PSD”, a declarat Geoană, în încheierea lansării Grupului de iniţiativă al Noului Proiect Social Democrat, referindu-se la formaţiunea elenă de stânga PASOK, fost mare partid de guvernământ, care a coborât vertiginos în preferinţele grecilor la ultimele alegeri. Geoană a adăugat că noul proiect de stânga se doreşte a fi şi o pavăză împotriva radicalismului şi populismului, care va veni din spectrul politic, fie de stânga sau de dreapta.

Comitetul de iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat cuprinde 16 parlamentari. Conform listei citite la începutul evenimentului de lansare a Grupului de iniţiativă pentru Noul Proiect Social Democrat, iniţiatorii acestuia sunt: Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Liliana Ciobanu – deputat, Răzvan Condurăţeanu – deputat, Cătălin Croitoru – senator, Maria Dragomir – deputat, Mircea Geoană – senator, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust – deputat, Aurel Dan Ioniţă – senator, Valer Marian – senator, Oana Niculescu Mizil – deputat, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu – deputat, Radu Popa – deputat, Răzvan Rotaru – deputat, Scarlat Iriza – deputat, Dan Tătaru – senator, Tudor Tănăsescu – fost deputat PSD, Violeta Tudorie – deputat, Marian Vanghelie – primarul sectorului 5, Dumitru Chiriţă – deputat.

Mircea Geoană a afirmat că în următoarele două săptămâni va exista o nouă majoritate parlamentară şi un nou guvern, iar „sultanatul politic al lui Victor Ponta se va încheia”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: