Şeful UPU Suceava:

„Am ajuns ca în 24 de ore să avem 250 de prezentări”

Şeful UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan, şi şeful Secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava, dr. Cristian Irimie, au susţinut o conferinţă de presă la sediul PDL, ei afirmând că doresc să lămurească „nişte lucruri în ce priveşte sistemul de sănătate din Suceava, proiectele pe care le are Spitalul Judeţean Suceava.”

„E nevoie de susţinere din partea tuturor”

„La UPU s-a ajuns, actualmente, să avem un număr de prezentări foarte ridicat, aproximativ 87.047 pacienţi în decursul anului trecut, comparativ cu anul 2002, când au fost 56.000 de pacienţi. E o creştere semnificativă şi o complexitate a cazurilor mult mai mare. E singura UPU din judeţ şi ne obligă, împreună cu managerii spitalului, să abordăm extinderea” a afirmat dr. Liviu Cîrlan. El a povestit că a fost, împreună cu managerul spitalului şi cu o echipă de arhitecţi, la Târgu Mureş, cea mai modernă UPU din ţară, care poate fi luată de exemplu. „Am văzut condiţiile şi am discutat cu şeful de acolo”.

dr. Liviu Cîrlan

dr. Liviu Cîrlan

„S-a ajuns ca în 24 de ore să se înregistreze peste 250 de prezentări, cu vârf în zilele de luni şi marţi. Sâmbăta şi duminica sunt mai puţine, spre 230, a afirmat dr. Liviu Cîrlan. „După realizarea extinderii la noi, am prevăzut un spaţiu special destinat radiologiei imagistice unde va fi un computer tomograf, sperăm şi de înaltă performanţă, care ne-ar ajuta foarte mult în preluarea şi efectuarea imediată a examinării. Tomograful actual e la o distanţă de 80 de metri. S-ar câştiga mult timp şi ar fi mai în regulă să avem computerul la UPU. Este de dorit şi achiziţionarea unui aparat de radiologie digitală cu imagine care să fie transmisă online pe secţie”, a mai spus dr. Cîrlan.

„Sunt consilier independent. Am avut întotdeauna o relaţie de prietenie cu cei din PDL. Am plecat pentru că aşa am considerat eu. Cred că cel mai bine mi se potriveşte calitatea de independent. Pentru UPU e nevoie de finanţare şi de majoritate în CL ca să primim fonduri. E nevoie de susţinere din partea tuturor. Sunt convins că dr. Brădăţan va susţine acest proiect. Avem o relaţie de prietenie. Am rămas colegi şi nu poţi, chiar dacă eşti independent, să nu discuţi cu oamenii.”

„Pentru că nu avem spital municipal, cred că e corect ca municipalitatea să contribuie la susţinerea Spitalului Judeţean”

 

dr. Cristian Irimie

dr. Cristian Irimie

La rândul său, dr. Cristian Irimie, consilier judeţean, şi-a exprimat câteva opinii. El constată că „medicii de familie au acum un program de la redus la foarte redus. Bolnavul ar trebui să meargă la medicul de familie, dar de fiecare dată acesta e plecat pe teren, ori e în tură inversă şi tot aşa. Nu poţi refuza niciun cetăţean care vine la UPU. Indiferent dacă e sau nu asigurat. Cardul de sănătate e un mijloc de a şti dacă omul e sau nu asigurat. Lărgirea UPU nu e o iniţiativă a vreunui partid, ci e una colectivă. Nu s-a putut finanţa până acum însă. Sperăm ca în acest an Spitalul să primească un angiograf, care e foarte scump şi care nu implică fonduri de la spital. Avem pregătită infrastructura şi specialiştii şi sperăm să facem lucruri bune cu el. E o realizare deosebită a colectivului de conducere şi a medicilor direct implicaţi în cercetare. Credem că va spori gradul de competitivitate pe piaţa medicală a Spitalului Judeţean. Sperăm să începem realizarea Centrului de radioterapie. Aşteptăm şi avem oferte de investitori. Spitalul serveşte populaţia indiferent de cultură, religie sau apartenenţă politică. Pot reaminti însă că investiţiile în ce se vede acum au început în 2009 şi s-au continuat datorită unui program coerent de dezvoltare a spitalului. Consider că e deplasat să spui că un proiect îţi aparţine când de fapt nu este aşa. Primăria Suceava trebuie să se ralieze la acest proiect, pentru că 40% dintre persoanele care se adresează UPU sunt din oraş. Pentru că nu avem spital municipal, cred că e corect ca municipalitatea să contribuie la susţinerea Spitalului Judeţean.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: