În ultima lună a anului

Unsprezece evenimente cercetate ca accidente de muncă

> Lucrătorii ITM au depistat deficienţe privind neorganizarea activităţii de prevenire şi protecţie, lipsa instrucţiunilor de securitate şi sănătate în muncă, precum şi inexistenţa evaluării riscurilor

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au încheiat luna ultimă a anului trecut cu un bilanţ de 277 de controale, amenzile date trecând de 50.000 de lei, adică jumătate de miliard de lei vechi. Numai inspectorii Serviciului „Sănătate şi securitate în muncă” au efectuat 59 controale, în urma verificărilor controlorii aplicând 53 sancţiuni contravenţionale în valoare însumată de 19.500 lei. Inspectorul-şef Romeo Butnariu reliefează că deficienţele constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au vizat neorganizarea activităţii de prevenire şi protecţie, lipsa instrucţiunilor proprii de securitate şi sănătate în muncă, precum şi inexistenţa evaluării riscurilor. Tot pe această latură a atribuţiilor instituţiei judeţene sucevene, în luna decembrie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate 11 evenimente, acestea fiind cercetate sub aspectul confirmării ca accidente de muncă. Pe de altă parte, în cursul lunii decembrie 2014 la Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au înregistrat 38 contracte colective de muncă şi acte adiţionale la acestea din urmă, consultanţă oferindu-se în 73 de „cauze” legate de contractele colective de muncă. Inspectorii de muncă au dat soluţii la 112 de petiţii, doar în ultima lună a anului fiind primite 76 de sesizări şi reclamaţii. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, ca urmare a interogării registrului general de evidenţă a salariaţilor, s-a constatat faptul că, la 1 ianuarie 2015, în acest sistem figurau 111.931 de contracte individuale de muncă active dintre care 104.891 pe durată nedeterminată, iar 7.040 pe durată determinată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: