Sute de poliţişti în controale de toate felurile, ce s-au lăsat cu arestări, confiscări, amenzi şi dosare penale

control-clubPeste 400 de poliţişti au acţionat în perioada 22-25 ianuarie 2015 pentru documentarea activităţii infracţionale ale unor persoane, pentru prevenirea faptelor cu violenţă în zona barurilor şi discotecilor din mediul rural şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. În urma acestor activităţi, poliţiştii suceveni au reuşit probarea activităţii infracţionale a două grupuri de tineri care săvârşeau fapte de tâlhărie, cinci persoane fiind reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava – grupurile de tâlhari din Dumbrăveni şi Udeşti.

Acţiunile poliţiştilor au dus şi la confiscarea unor cantităţi de ţigări de contrabandă şi cantităţi însemnate de material lemnos, fiind indisponibilizate două autoturisme şi reţinută o altă persoană.

O atenţie sporită a fost acordată de poliţişti asigurării şi menţinerii ordinii şi liniştii publice în zona rurală arondată municipiilor Suceava şi Fălticeni. Au fost organizate acţiuni de descurajare a faptelor antisociale la discotecile din Adâncata, Călugăreni, Poiana, Zvoriştea, Todireşti, Preuteşti, dar şi în alte locaţii.

Controale în trafic, amenzi de 160.000 lei

În urma desfăşurării acţiunilor organizate în trafic nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, cu persoane rănite grav sau decedate. Au fost însă identificate o mulţime de alte încălcări ale legislaţiei rutiere, pentru care poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 160.000 de lei.

Acţiunile derulate pe toată durata weekendului trecut s-au soldat cu reţinerea a 39 de permise de conducere şi a 18 certificate de înmatriculare.

Depăşirile neregulamentare şi viteza, cauze principale ale producerii accidentelor rutiere, au fost din nou sancţionate, radarele mobile fiind cel mai corect martor.

Peste 500 de conducători auto au fost testaţi pentru alcoolemie cu aparatul etilotest, iar cine a fost prins băut a încurcat-o. Au fost identifica-te concentraţii de 50, 60 sau 70 mg/l alcool pur în aerul expirat, situaţii care au atras reţinerea permisului de conducere şi întocmirea de dosar penal.

Va urma…

Ionuţ Epureanu

Ionuţ Epureanu

Punctul de vedere al poliţiei sucevene, în urma numeroaselor şi complexelor acţiuni de control din ultima săptămână, a fost ferm şi explicit: „Poliţiştii suceveni vor continua şi în perioada următoare acţiunile la nivelul întregului judeţ, cu folosirea de efective sporite, în vederea asigurării şi menţinerii climatului de siguranţă socială. Totodată, atragem atenţia persoanelor pretabile la săvârşirea de fapte antisociale că gestionarea problematicii privind infracţiunile contra patrimoniului dar şi a celor cu violenţă constituie priorităţi ale poliţiei sucevene, pentru prevenirea şi combaterea acestora poliţiştii dispunând măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de liberatate” a comunicat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Maria Turcanu says:

    Politia sa mai caute si hotii de haine din oras ca ramanem in fundu gol. Sa le fie rusine pentru ca se plang ca n-au personal dar prin discoteci la femei au.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: