În 2014

Peste 20 de cazuri de alertă pentru depistarea şi retragerea de la comercializare a suplimentelor alimentare

> În funcţie de gradul de risc, deficienţele constatate în urma controalelor Inspecţiei Sanitare din cadrul DSP au fost „tratate” prin aplicarea a 48 de amenzi în valoare de 50.850 lei, iar activitatea a şapte unităţi a fost suspendată temporar

Peste 15.000 de controale au desfăşurat pe durata anului trecut lucrătorii Inspecţiei Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Aşa reiese din raportul de activitate al instituţiei sucevene pe anul 2014, în care se arată că, din totalul celor 15.221 de verificări, cele mai multe, adică 4.684, au vizat unităţile sanitare din judeţ, iar alte 3.453 au fost efectuate în unităţi cu profil alimentar. Urmează apoi unităţile cu profil biocid, cu 2706 controale; fumatul în spaţiile publice închise, comercializarea şi inscripţionarea produselor de tutun, cu 1731 de controale; unităţile cu profil cosmetic, cu 901 controale. Inspectorii sanitari au făcut, de asemenea, 851 de descinderi în unităţi de învăţământ, dar şi 619 la prestatorii de servicii, zone de locuit, unităţi de mică industrie, staţii de epurare a apelor uzate, instalaţii de depozitare, prelucrare şi neutralizare a deşeurilor menajere, precum şi în unităţi comerciale. Nu în cele din urmă, 198 de verificări s-au făcut la unităţi de turism, piscine şi ştranduri; 103 s-au oprit asupra obiectivelor de alimentare cu apă; 71 au vizat modul de asigurare a mediului de muncă corespunzător în diferite unităţi.

Ludovic Abiţei

Ludovic Abiţei

Conform raportului de activitate semnat de directorul executiv Ludovic Abiţei, în funcţie de gradul de risc evaluat, deficienţele constatate cu ocazia controalelor efectuate au fost „tratate” prin aplicarea a 656 de sancţiuni contravenţionale. Astfel au fost emise 246 de avertismente, s-au dat 48 de amenzi în valoare de 50.850 de lei, iar activitatea a şapte obiective a fost suspendată temporar.

În baza solicitărilor transmise prin sistemul de alertă rapidă, inspectorii sanitari suceveni au întreprins 25 de acţiuni, în 21 de cazuri urmărindu-se depistarea şi retragerea de la comercializare a suplimentelor alimentare. În alte două situaţii, lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut anchete în focare de toxiinfecţie alimentară, iar încă două cazuri au vizat produse alimentare din categoria apelor minerale. Nu în cele din urmă, în 2014, pe adresa DSP s-au trimis 244 de sesizări, pentru rezolvarea acestora fiind organizate 45 de acţiuni comune de control, cu instituţii abilitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI