Speranţe de eliberare spulberate pentru primarul Săvel Botezatu

Curtea de Apel Suceava a respins vineri apelul primarului arestat şi suspendat al comunei Udeşti, Săvel Botezatu, şi a susţinut decizia dată de magistraţii Tribunalului Suceava cu trei zile mai devreme, de continuare a arestului preventiv cu încă un mandat de 30 de zile.

Astfel, Săvel Botezatu îşi vede spulberată o a treia tentativă de eliberare din arestul IPJ şi înlocuirea măsurii, conform solicitării sale, cu arestul la domiciliu.

Marinela Borza, casieră a primăriei Udeşti şi preşedinta Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune „Oadici”, intrată în acelaşi timp după gratii, a ieşit din arest săptămâna trecută, dar nu are voie să părăsească domiciliul.

Săvel Botezatu şi Marinela Borza au fost arestaţi la începutul lunii decembrie, anul trecut. Cei doi sunt cercetaţi de procurorii DNA într-un dosar de fraudare de fonduri europene, respectiv subvenţii încasate în calitate de crescători de animale şi utilizatori ai păşunii comunale. Este vorba de aproximativ 1.350.000 de euro încasaţi în mod dubios, cu documente false, asocieri ciudate, minciuni, ameninţări la adresa funcţionarilor APIA Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI