Klaus Iohannis

În dosarele CNSAS se află memoria comunismului şi nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere

iohannisPreşedintele Klaus Iohannis declară, pe pagina sa de Facebook, că arhivele fostei Securităţi reprezintă „o parte din istoria” României, adăugând că „dosarele întocmite de poliţia politică închid în paginile lor nenumărate vieţi de oameni nevinovaţi”. „Arhivele fostei Securităţi reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliţia politică închid în paginile lor nenumărate vieţi de oameni nevinovaţi. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popeşti-Leordeni. CNSAS deţine, după Germania şi Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului şi nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuţie importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timişoara imediat după alegeri”, spune şeful statului, în mesajul postat duminică pe Facebook.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, sâmbătă, că şeful statului va vizita, astăzi, depozitele de arhivă ale CNSAS de la Popeşti-Leordeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: