„Hai să dăm mână cu mână…”

DSCN3638Ziua de 24 Ianuarie, Ziua Micii Uniri, a fost sărbătorită cu mare bucurie şi respect pentru trecut de micuţii creştini de la Grădiniţa Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Cu mic cu mare, preşcolarii din cele opt grupe au susţinut un recital de cântece („Fraţi români din lumea-ntreagă”, „Steagul nostru”, „Sunt român”, „Treceţi batalioane”) şi poezii („Ţara mea” de Otilia Cazimir, „Scumpă ţară românească” de George Coşbuc) dedicate importantului eveniment. Copiii din grupa mare a „Albinuţelor” condusă de prof. Monica Curic şi prof. Violeta Cristian, au pus în scenă povestea „Moş Ion Roată şi Unirea”. Chiar dacă au trecut 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, amintirea lui Moş Ion Roată transmisă de străbuni este frumoasă ca o poveste în mintea şi în sufletul copiilor.

Preşcolarii de la Grădiniţa Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava marchează cu mare bucurie fiecare eveniment istoric şi cultural, implicându-i şi pe părinţi totodată în desfăşurarea activităţilor specifice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: