Trei indivizi arestaţi ieri, în cazul agresiunilor urmate de furt asupra mai multor bătrâni din Dumbrăveni şi Siminicea

Trei indivizi din localitatea Dumbrăveni au fost arestaţi ieri preventiv de magistraţi ai Judecătoriei Suceava, ei fiind suspecţi în mai multe cazuri de tâlhărie calificată asupra unor persoane vârstnice din propria localitate şi din Siminicea. În toate cazurile este vorba de persoane de peste 70 de ani bătute cu sălbăticie, unele pentru doar câţiva lei câţi mai aveau în casă.

„În ultimele 48 de ore poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative complexe în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a unor persoane care în perioada 16 – 20 ianuarie 2015 au săvârşit mai multe fapte cu violenţă pe raza comunelor Dumbrăveni şi Siminicea, inducând o stare de insecuritate în comunitate. Urmare a acestor activităţi, poliţiştii suceveni au reuşit probarea activităţii infracţionale a unui grup format din trei tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, din Dumbrăveni, aceştia acţionând împreună în patru cauze de tâlhărie săvârşite asupra persoanelor vârstnice, dar şi în mai multe cauze de furt” a comunicat ieri subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 Trei atacuri violente la Dumbrăveni

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au probat faţă de Tiberiu N., de 19 ani, Marian P., 22 ani, şi Cristian F., de 33 ani, tâlhăria din noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2015, din jurul orei 1.00, asupra lui Vladimir N., de 75 de ani, din Dumbrăveni.

Bărbatul sesizase că două persoane, necunoscute la acea dată, au intrat în casă. Acestea, după ce i-au aplicat câteva lovituri, i-au sustras un telefon mobil şi suma de 700 lei dintr-un portofel.

În timpul cercetării acestui caz, procurorii şi poliţiştii au stabilit că, în aceleaşi context şi condiţii, în seara de 16 ianuarie 2015, ora 19.30, două persoane necunoscute, cu aceleaşi semnalmente, au pătruns în locuinţa lui Ambrozie G., de 78 de ani, din aceeaşi localitate, pe care l-au bătut şi l-au deposedat de suma de 5 lei şi de un telefon mobil.

Tot atunci, Ştefania U., de 70 ani, din Dumbrăveni, a luat legătura cu poliţiştii, sesizând că, în aceeaşi seară de 16 ianuarie, pe la ora 21.30, ea şi soţul ei au avut de furcă, probabil, cu aceleaşi persoane.

Ieşită din casă pentru că auzise zgomote în acoperiş, s-a trezit lovită cu pumnii de două persoane necunoscute. Căzută la pământ, bătrâna a mai primit câţiva pumni şi în această postură, până când a apărut soţul ei. Acesta a intervenit, dar a fost nevoit să se retragă pentru a se apăra de pietrele cu care cei doi necunoscuţi aruncau în el. Atacatorii au fugit totuşi din curte, luând cu ei un ciocan pe care l-au găsit în cale.

 O bătrână de 82 de ani, bătută şi jefuită la Siminicea

 După tâlhăriile de la Dumbrăveni au urmat câteva zile de linişte, timp în care, din cercetări, poliţiştii sesizaseră deja numitorul comun şi aveau bănuieli în ce-i priveşte pe autori.

 Pe 20 ianuarie însă a apă-rut un caz nou, o femeie de 82 de ani, din Siminicea, care fusese şi ea bătută, iar apoi lăsată fără ultimul bănuţ din casă.

În acea zi, pe la ora 22.30, Elisabeta A. a anunţat poliţia din localitate că fusese bătută de nişte indivizi necunoscuţi. Trezită de câinii care lătrau în curte, bătrâna nu a avut timp să vadă despre ce e vorba că a şi fost lovită cu pumnii şi picioarele de două persoane, în zona feţei şi a corpului. Bătută bine, femeia fost târâtă de cei doi în anexa în care dormise până atunci şi a fost ameninţată cu moartea dacă nu scoate banii.

Femeia avea într-un dulap din casă doar 50 de lei şi un telefon mobil, luate de tâlhari.

Bătrâna de 82 de ani a ajuns la urgenţe, iar medicii Spitalului Judeţean Suceava au diagnosticat-o cu TCF, plagă contuză ochi stâng, contuzie hemitorace stâng, leziuni comise prin agresiune.

 Suspecţii, băgaţi joi după gratii, după patru percheziţii domiciliare

 După investigaţii complexe, pe parcursul cărora au pus cap la cap toate cele patru agresiuni urmate de furt asupra bătrânilor din Dumbrăveni şi Siminicea, au adunat probe şi, pentru că stabiliseră deja suspecţii, procurori şi poliţişti au făcut mutarea finală. În data de 22 ianuarie au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în Dumbrăveni, în urma cărora i-au şi reţinut, băgându-i după gratii pentru 24 de ore, pe cei trei indivizi, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

După o scurtă „ieşire” la tribunal, Tiberiu N., de 19 ani, Marian P., 22 ani, şi Cristian F., de 33 ani, s-au reîntors în arest.

Procurorii nu se vor opri însă aici în ce-i priveşte pe cei trei suspecţi din Dumbrăveni, faţă de ei urmând să se extindă cercetările cu privire la mai multe infracţiuni de furt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: