Deputatul Băişanu îi atrage atenţia lui Lungu că mai are doar câteva săptămâni la conducerea Primăriei

Alexandru Băișanu

Alexandru Băișanu

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că îi solicită primarului Ion Lungu să facă public bugetul municipiului pe anul 2015, pentru că nu se mai poate ca sucevenii să nu ştie cum sunt cheltuiţi banii lor, mai ales că primarul Ion Lungu îşi va înceta mandatul în scurt timp, ca efect al declarării ca neconstituţională a OUG 55/2014 în baza căreia el a demisionat din PDL.

„Suntem trecuţi de jumătatea lui ianuarie şi Lungu nu a pus la dispoziţie nimic din ceea ce ar trebui să ştie consilierii locali. Că să nu mai vorbim de ce ar trebui să ştie cetăţenii şi care sunt priorităţile pentru comunitate. Îl rog pe primar să pună la dispoziţia Consiliului Local proiecţia pe 2015, pentru a primi girul consilierilor” a spus Băişanu

El a arătat că, înainte de a-şi pierde mandatul, primarul trebuie să fie corect în gestionarea bugetului local.

„O spun în deplină cunoştinţă şi ştiind implicaţiile OUG 55/2014. Sunt unul dintre cei care susţin ca cei care au plecat să piardă mandatul. E necesar ca cei care au migrat să îşi piardă mandatul. Îi spun lui Ion Lungu ca măcar în ultimul ceas înainte de a-şi pierde mandatul să fie corect în gestionarea bugetului pe care nu va mai apucă să îl gestioneze” a spus Băişanu.

El a menţionat că Suceava va avea nevoie de un primar nou şi serios.

„De 11 ani de când e Lungu primar nimeni nu ştie cum, cine şi pe câţi bani s-au încheiat contractele din Suceava. Sunt contracte care pot ridică semne de întrebare dacă sunt ţinute sub masă. Ele trebuie să devină publice” a mai spus Băişanu.

La rândul său, secretarul PNL Suceava, consilierul local Dan Roibu, a declarat că nu se află la şedinţa convocată de primar pentru discutarea bugetului pentru că acesta a transmis informaţiile târziu.

„Primarul Lungu ne-a dat hârtiile cu proiecţia bugetară pe 2015 acum o oră. Nu poţi să discuţi pe marginea bugetului cu materiale primite cu doar o oră înainte. Cu o zi înainte ne-a mai dat două hârtii şi tot aşa. Nu se poate lucra astfel pe buget” a spus Roibu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: