La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

Mihai Eminescu – mereu actual

Pentru omagierea poetului naţional Mihai Eminescu, al cărui nume îl poartă cu onoare liceul din Dumbrăveni, pe 15 ianuarie a.c., la 165 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, s-au desfăşurat, după cum suntem obişnuiţi, o serie de activităţi menite sa păstreze vie creaţia eminesciană.

Activităţile de anul acesta au avut o tematica diversificată, s-a pornit de la prezentări ale elevilor despre viaţa şi opera ilustrului poet culminând cu lansarea de carte a domnului prof. dr. Vasile IlincanEminescu – ziarist la Timpul: Icoane vechi şi icoane nouă: studiu lingvistic, antologie de texte şi comentarii”, dar şi cu depunerea de coroane de către elevi, profesori şi oficialităţile locale.

Dintre activităţile desfăşurate sub îndrumarea profesorilor de limba si literatura română ai Liceului „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni menţionăm recitalul vocal-instrumental de poezie eminesciană, „Scrisori către poet” create de elevi, poezii omagiale, dar şi exemple concrete ale implicării acestuia în publicistica vremii.

Momentul cheie al zilei, lansarea de carte a domnului prof.univ. Vasile Ilincan, a fost de un real succes, după cum ne-a confirmat directorul coordonator al instituţiei, Mihaela Apetrei. Volumul lansat tratează o nouă direcţie de abordare a creaţiei eminesciene şi sfidează obstacolele inerente printr-o competentă analiză, ale cărei instrumente trasează zone de interes inedite sau oferă redimensionări ale unor fapte insuficient dezbătute anterior, astfel creionându-se contribuţia scrisului său jurnalistic la desăvârşirea limbii literare şi a conştiinţei naţionale.

eminescu-mereu-actual-255                  eminescu-mereu-actual-289

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: