„În custodia timpului real”

scan-cart-epopovici0001Recent, la Editura „Tipo Moldova” din Iaşi, a apărut volumul de versuri „În custodia timpului real”, trilogie lirică semnată de poetul Octavian Nestor, profesor, fost director al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava în perioada 1991-1995. Cartea a fost lansată de curând în aula CN „Ştefan cel Mare”, publicul fiind format din profesori, elevi, prieteni ori apropiaţi ai autorului. Din prefaţa semnată de poetul Ion Cozmei, aflăm că este „a doua carte de poezie, după «Sublimarea sinelui» şi al şaselea volum al autorului, Octavian Nestor fiind «un poet în toată puterea cuvântului», cum spunea Titu Maiorescu despre Mihai Eminescu şi mai târziu George Călinescu despre Nicolae Labiş”. Cartea este structurată pe trei capitole, „Eu”, „Noi”, „Lumea”, fiind ilustrată de artistul plastic Mihai Pânzaru-PIM.

Octavian Nestor este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi un rafinat cunoscător al limbii spaniole, el fiind absolvent al profilului universitar de română-spaniolă din capitala moldavă. Faptul că este absolvent şi de spaniolă, nu-l împiedică pe autor să folosească expresii latineşti, după cum remarcă latinistul Ion Cozmei: „Să observăm că utilizarea expresiilor latineşti se petrece şi în interiorul poeziilor: in nuce, recviem, logos, celebratio (…). Am făcut această observaţie pentru a sublinia că autorul este un rafinat cunoscător al culturii clasice”. Din carte, redăm poezia „Destin”: „Poezia ca un drog suprem/ sevraj iluziei de linii drepte/ redesenează într-un gest peren/ instanţa magistralei tale trepte”. Postfaţa este semnată de prof. Lucian Ioniţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: