Gripa de la Suceava, confirmată şi de laborator

Medicii suceveni au raportat 47 de cazuri de gripă diagnosticate clinic în perioada 12-18 ianuarie, dintre care un caz a fost confirmat de Laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti.

Cazul confirmat este gripă cu virus de tip B la un bărbat de 47 ani, din municipiul Suceava, nevaccinat împotriva gripei.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a mai informat că, în momentul de faţă, mai sunt trei probe biologice în lucru la laboratorul menţionat.

Probele biologice care de regulă se trimit la acest laborator sunt prelevate de la persoane aflate la începutul bolii şi care prezintă simptome precum febră şi dureri musculare. „Reamintim cetăţenilor că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de a se proteja împotriva gripei sezoniere” a transmis, cu acest prilej, conducerea DSP.

În perioada menţionată, numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost în scădere – 1763 de cazuri, cu 59 de internări; la fel şi numărul celor de pneumopatie acută – 477 cazuri, cu 110 internări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: