Mihai Sultana Vicol, premiul „Pamfil Şeicaru” la Orşova

Mihai-Sultana-VicolRevenit de la Bucureşti, unde a participat la manifestările Academiei Române dedicate lui Mihai Eminescu, şi din judeţul Mehedinţi, unde a participat la Festivalul Internaţional de Poezie „Mihai Eminescu”, ediţia a XXV-a, desfăşurat în acest judeţ, poetul şi publicistul Mihai Sultana Vicol ne-a informat că, în cadrul acestuia, la Mănăstirea „Sf. Ana” din Orşova (ctitorită între anii 1936-1939 de Pamfil Şeicaru, atunci director al cotidianului „Curentul”, dar şi deputat), juriul prezidat de acad. Mihai Cimpoi i-a acordat premiul „Pamfil Şeicaru” pentru publicistică. Am aflat că a fost primul premiu pentru publicistică acordat în cadrul festivalului mehedinţean şi că, alături de diplomă, laureatul a mai primit o icoană şi volumul lui Victor Frunză „Destinul unui condamnat la moarte. Pamfil Şeicaru” (ed. a II-a). Cu acel prilej, printre altele, Mihai Sultana Vicol a declarat că este fericit că a învăţat la acelaşi colegiu, din municipiul Bârlad, pe care l-a urmat Pamfil Şeicaru, pe care îl consideră „model de viaţă şi de scris”.

Consultând presa mehedinţeană şi naţională, am aflat că în cadrul aceluiaşi festival i s-a decernat un premiu, în calitate de „scriitor de talie europeană”, şi preşedintelui României Klaus Iohannis, pentru volumul biografic „Pas cu pas”; premiul său a fost ridicat de un consilier prezidenţial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: