Gerul şi cuibul

Fac acelaşi drum la poştă, după ziare. Iar acest drum tur-retur mi-l numesc al gândurilor duioase ce mă înfioară, căci, printre pişcăturile gerului nemilos, zăresc la mică distanţă, într-o livadă, acum înzăpezită, pe stâlpul reţelei electrice, cuibul…

…Se vor întoarce berzele amintindu-şi că părinţii lor l-au făcut cu o măiestrie dumnezeiască, având ca piloni de susţinere răbdarea şi migala. Aşadar, în plină iarnă, ca o nălucire întrevăd planând într-un ultim dans aerian deasupra cuibului, mai apoi înălţându-se tot mai sus, mai sus, spre zările albastre ale zilei de vară, întreaga familie de berze: părinţii şi cei trei pui cărora le-au dat viaţă, i-au ocrotit până la primul zbor în peisajul de basm de la Izvoarele Sucevei, apoi apţi de a-i însoţi spre ţările de origine.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI