Agenţia de Şomaj şi-a bătut propriile angajamente la angajări

> „Aceasta arată că măsurile şi serviciile pe care le oferim au o finalitate concretă” subliniază Mirela Adomnicăi, director executiv al AJOFM

Mirela Adomnicăi

Mirela Adomnicăi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava şi-a depăşit indicatorii asumaţi pentru anul 2014. Directorul executiv Mirela Adomnicăi declară că, prin planul naţional de ocupare, transpus pe plan judeţean, anul trecut AJOFM a avut ca obiectiv angajarea a 18.620 de peroane care au apelat la serviciile instituţiei. „Însă noi am reuşit să trecem peste acest nivel, prin intermediul AJOFM fiind angajate 20.860 de persoane” a reliefat şefa instituţiei.

Aflăm că din acest din urmă total, 562 de persoane şi-au găsit o slujbă graţie cursurilor de formare profesională, realizările fiind mai mult decât duble, faţă de ţinta stabilită, de 250 de persoane. În baza subvenţionării guvernamentale a locurilor de muncă pentru categoriile defavorizate, AJOFM a reuşit să ocupe alţi 512 suceveni cu vârsta de peste 45 de ani, deşi obiectivul iniţial fusese de 250 de neocupaţi. Nu în cele din urmă, un nivel dublu al încadrărilor s-a consemnat în cazul susţinerii financiare a locurilor de muncă ocupate cu absolvenţi de instituţii de învăţământ. În această situaţie, absorbiţi pe piaţa de profil au fost 210 tineri, în loc de 100, aşa cum se stabilise prin planul asumat de AJOFM.

„Statistica centralizată la nivelul anului 2014 arată că măsurile şi serviciile pe care le oferim au o finalitate concretă” a subliniat Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: