Un nou punct de atracţie a fost definitivat la Muzeul Satului Bucovinean

> Este vorba despre puntea din lemn care permite accesul publicului spre belvedere

Puntea de legătură dintre cele două perimetre ale Muzeului Satului Bucovinean a fost finalizată în luna decembrie, ea putând fi considerată un punct de atracţie deoarece este realizată din material lemnos, într-o îmbinare a tehnicilor tradiţionale cu cele moderne, a precizat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu. Puntea permite accesul între cele două perimetre, la capătul ei fiind şi un punct de belvedere de unde poate fi privit de sus Muzeul Satului şi realizate fotografii. Directorul Ursu a precizat că cel de-al doilea perimetru, care se întinde de la gardul Muzeului Satului şi până la Laboratorul de conservare, ar putea fi şi el amenajat pentru public, dar lipsa de personal şi a infrastructurii adecvate – drum de acces, curent electric, apă curentă – împiedică materializarea acestei dorinţe. El a spus că pentru realizarea infrastructurii în ambele perimetre ale muzeului, iniţial a fost depus un proiect de finanţare cu fonduri norvegiene, dar a fost trecut la rezerve, astfel că ulterior proiectul a fost propus pentru altă sursă de finanţare.

Muzeul Satului Bucovinean cuprinde două sectoare separate de drum de acces către statuia lui Ştefan cel Mare, puntea respectivă fiind necesară pentru a facilita circulaţia publicului.

În altă ordine de idei, Emil Ursu a informat că, şi în 2015 Muzeul Bucovinei va organiza manifestările mari intrate deja în tradiţie, printre care Festivalul Medieval şi Festivalul Bucovina Rock Castle, ambele din Cetate. Pentru Festivalul Medieval, conducerea MB doreşte diversificarea programului, dar nu se ştie în ce măsură ar fi posibil, din cauza cheltuielilor mari – circa 15,5 miliarde lei vechi – necesare realizării expoziţiei tematice din Cetatea de Scaun. Astfel, printre altele, se intenţionează reintroducerea reconstituirilor istorice şi desfăşurarea spectacolelor cu foc şi lasere în fiecare seară de festival medieval.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: