Nu se pune problema ca Nechifor să renunţe la funcţia de preşedinte al PSD Suceava

Ovidiu Donţu

Ovidiu Donţu

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat ieri că PSD Suceava nu a identificat baroni locali, dar că ar putea da mai multe exemple de baroni locali la PDL Suceava.

În cadrul unei conferinţe de presă, Donţu a spus că a înţeles din expunerea publică privind o iniţiativă ce presupune că lideri de organizaţie PSD care sunt preşedinţi de consilii judeţene să renunţe la funcţia politică se referă doar la aşa-numiţii baroni locali.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, la Suceava nu se pune problema ca preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD, Cătălin Nechifor, care este şi preşedinte al CJ Suceava, să renunţe la funcţia politică, întrucât el nu este baron local.

„La Suceava noi nu avem baroni locali la PSD. Cătălin Nechifor nu are atributele din ceea ce se spune de baroni locali. Această dezbatere nu ar trebui făcută la Suceava” a spus preşedintele executiv al PSD Suceava.

El a arătat că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, conduce foarte bine din punct de vedere administrativ judeţul şi că la finalul mandatului său vor fi funcţionale mai multe proiecte majore, cum sunt modernizarea Aeroportului Suceava, gropile ecologice de deşeuri, dar şi alte circa 200 de proiecte de investiţii aflate în coordonarea sa.

Totodată, Donţu a spus că, în ceea ce priveşte problematica politică, Nechifor coordonează foarte bine şi această activitate.

Ovidiu Donţu a mai declarat că nu intenţionează să preia conducerea PSD Suceava. „Eu intenţionez să fac echipă cu Nechifor” a spus Donţu.

În urmă cu o lună de zile, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că trebuie separată funcţia politică de cea administrativă în cazul preşedinţilor de consilii judeţene, susţinând că funcţia de preşedinte de consiliu judeţean acumulează prea multă putere politică şi administrativă.

„Vreau să explic de ce am ieşit cu această propunere şi de ce o susţin: ceea ce se vede la televizor în ultimele zile şi nu numai în ultimele zile reprezintă efectul. O abordare serioasă are ca ţintă cauzele. Şi noi discutăm de două lucruri: există percepţia că este acumulată prea multă putere într-o funcţie, respectiv funcţia de preşedinte de CJ – şi politică, şi administrativă. Şi în opinia mea, pe care o susţin şi care are din ce în ce mai mulţi susţinători, trebuie separate aceste două funcţii” a spus Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: