Aproape 490 de cazuri de neglijenţă şi abuzuri asupra copiilor confirmate anul trecut de DGASPC Suceava

DGASPC Suceava a confirmat în anul 2014 un număr de 489 de acte de violenţă în familie asupra copiilor, cu 60% mai multe decât în urmă cu 4 ani.

Statistic, din anul 2010, numărul copiilor abuzaţi şi neglijaţi despre care a aflat instituţia de protecţie a crescut în fiecare an, de la 225 de minori victime ale violenţei în familie acum 4 ani, la cei aproape 490 anul trecut.

Dintre cazurile anului 2014, peste 400 au fost de neglijare, adică copii lăsaţi de izbelişte, nespălaţi, nehrăniţi, neduşi la grădiniţă sau la şcoală, copii care au crescut în voia sorţii, până când cineva a sesizat asta autorităţilor, care au intervenit într-un fel sau altul.

Reprezentanţii DGASPC, au confirmat însă anul trecut şi 14 cazuri de abuz fizic, 54 de cazuri de abuz emoţional şi 14 cazuri de abuz sexual, în ultimele fiind implicate doar fete cu vârste între 10 şi 18 ani.

Se pare că pentru a-şi descărca nervii prea agitaţi de alcool sau doar de violenţă nativă şi lipsă de educaţie, adulţii nu s-au uitat la cât de mic sau mare este copilul, astfel că minorii abuzaţi fizic au avut şi peste 14 ani, dar şi între 3 şi 7 ani şi chiar de 1 an.

345 au rămas, sub monitorizare, acasă, 144 au fost luaţi de acolo de urgenţă

După evaluarea cazurilor sesizate şi confirmate, Protecţia copilului a menţinut în familia naturală, sub directă monitorizare a reprezentanţilor autorităţilor, un număr de 345 de copii, pentru 144 însă impunându-se plasarea lor în regim de urgenţă în sistemul de protecţie.

„DGASPC Suceava a transmis adrese Casei de Asigurări de Sănătate Suceava şi spitalelor din municipiile şi oraşele din judeţul Suceava prin care au fost înştiinţaţi că pot apela la serviciile Centrului multifuncţional destinat victimelor violenţei în familie din localitatea Gura Humorului ori de câte ori sesizează cazuri de violenţă în familie” a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

De serviciile acestui centru au beneficiat până în prezent 38 persoane, 13 persoane adulţi şi 25 copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: