Victor Ponta

Invit Opoziţia la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a sistemului electoral

Premierul Victor Ponta a transmis ieri o invitaţie la dialog Opoziţiei pe teme legate de revizuirea Constituţiei şi a sistemului electoral. Preşedintele PSD a declarat ieri că în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD au fost desemnaţi responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constituţiei. „Domnul senator Chelaru şi un grup de alţi colegi vor lucra, iar intenţia noastră este de a finaliza textul de revizuire a Constituţiei, de a-l dezbate în cadrul comisiei şi după aceea în plenul Parlamentului şi de a încerca în anul 2015 să facem acele modificări pe care toate forţele politice au anunţat că le doresc, dar din cauza contextului electoral în 2014 au fost întârziate“, a arătat Victor Ponta.

Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să coordoneze grupul de lucru al partidului, precum şi poziţiile politice. „Aici, pentru a avea un nou cod electoral, referitor la modul în care sunt aleşi parlamentarii, aleşii locali, în aşa fel încât să putem să intrăm în anul 2016 cu un sistem foarte clar şi un sistem mult îmbunătăţit faţă de ceea ce am avut în acest moment. Conform deciziei CCR, după cum ştiţi foarte bine, trebuie adoptată noua lege cu cel puţin un an înainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicată în 2016”, a menţionat Ponta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: