Preşedintele PC Suceava, Cezar Cioată, exclude un Congres în partid şi susţine actuala conducere

cioata-constantinPreşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator Suceava, deputatul Cezar Cioată, a declarat, duminică, după ce în presă au apărut informaţii privind contestarea actualei conduceri a partidului şi cereri din partea unor membri de partid pentru un congres care să aleagă o nouă conducere, că nu se pune problema unui congres, în condiţiile în care ultimul congres al partidului a fost organizat abia în urmă cu zece luni.

„Nu e momentul să ne apucăm să facem un alt congres când au trecut doar zece luni de la ultimul”, a spus preşedintele PC Suceava. El consideră că nu este cazul să existe disensiuni în rândul PC, iar întreg partidul trebuie să fie unit şi să se pregătească în acest an pentru anul electoral 2016.

„Nu există, la ora actuală, locomotivă mai bună pentru partid decât Daniel Constantin”, a mai declarat preşedintele PC Suceava.

Cezar Cioată a arătat că, în majoritatea partidelor politice din Parlament, sunt acum discuţii despre reorganizări care urmează să fie finalizate până maxim în luna mai, întrucât rămâne un an pentru pregătirea alegerilor locale. „Noi vom merge sigur pe liste separate la alegerile locale”, a spus Cezar Cioată, care a menţionat că în funcţie de rezultatele obţinute în alegerile locale se va decide şi strategia pentru alegerile parlamentare.

Cezar Cioată a mai spus că a participat, alături de liderul PC, Daniel Constantin, şi de alţi membri marcanţi ai formaţiunii la o întâlnire de socializare la Peştera. „Nu a fost o întâlnire de taină, cum au sugerat unii. A fost o întâlnire cunoscută de toţi”, a subliniat Cezar Cioată.

Presa centrală susţine că tensiunile au răbufnit într-unul dintre partidele de la guvernare. Scandalul a pornit după ce s-a aflat că, în acest weekend, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, organizează o consfătuire la Hotelul Peştera cu câţiva lideri PC.

Preşedintele PC a postat câteva fotografii pe contul său de Facebook, după ce în partid au început să circule zvonuri privind întâlnirea. În ciuda stenogramelor apărute după şedinţa conducerii PC, din decembrie, tabăra contestatarilor lui Daniel Constantin nu a avut ieşiri publice până acum. Cristian Popescu Piedone anunţa în partid că este decis să convoace un Congres extraordinar al conservatorilor, în februarie. Daniel Constantin se opune convocării Congresului, întâlnirea de la Peştera fiind organizată tocmai pentru a testa sprijinul de care se bucură în rândul structurilor locale.

După postarea ministrului Constantin, susţinătorii lui Piedone au declanşat contraatacul. Felix Tache, consilier general în Bucureşti din partea PC şi un apropiat al lui Piedone, îl atacă dur pe Constantin. Referindu-se la numărul sprijinitorilor lui Daniel Constantin, Felix Tache spune, într-o declaraţie pentru stiri-pesurse, că ar putea încăpea într-o maşină cu câteva locuri. Sintagma îi aparţine lui Corneliu Vadim Tudor, care spunea în anii ’90 că PC ar putea încăpea într-un lift. „Dacă întâlnirea de la Peştera ar fi fost organizată de Piedone, atunci ar fi trebuit trimisă o garnitură de tren, deoarece are foarte mulţi susţinători în interiorul partidului şi în rândul cetăţenilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: