Clasă de elită la LPS Suceava

Ovidiu Murariu

Ovidiu Murariu

Liceul cu Program Sportiv din Suceava a demarat înscrierile pentru admiterea în cele două clase a V-a care vor funcţiona în cadrul liceului în anul şcolar 2015-2016. Ca noutate, conducerea LPS Suceava încearcă să formeze din toamnă o grupă de elită la fotbal, cealaltă clasă, ce va număra tot 25 de locuri, urmând să fie una „mozaic”, băieţi şi fete, în care se vor regăsi elevi ce doresc să practice atletismul, handbalul, luptele, fotbalul, rugbiul sau voleiului.

Admiterea în viitorul an şcolar se va face prin intermediul a două probe. Prima, cea de verificare a aptitudinilor sportive va avea loc între 12-13 iunie, iar o zi mai târziu este programată şi cea de-a doua probă, cea de verificare a cunoştinţelor de cultură generală, proba scrisă în care elevii vor susţine examene la limba şi literatura română, matematică şi, la alegere, limba engleză sau limba franceză.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele acte: o cerere tip ce poate fi procurată de la secretariatul liceului, o copie xerox după certificatul de naştere, o copie xerox după buletinul sau cartea de identitate a părinţilor, plus o adeverinţă medicală conform căreia elevul este apt pentru practicarea sportului.

În media finală de admitere, nota de probă a aptitudinilor sportive va conta în proporţie de 60%, iar nota de la probele scrise de cultură generală în proporţie de 40%. Înscrierile se fac începând din această lună, la secretariatul liceului.

„Este un ciclu de 8 ani, la care vor lua parte 25 de sportivi, 3 portari şi 22 de jucători de câmp pe care vrem să-i ducem până la nivelul juniorilor republicani. Căutam copii cu calităţi foarte bune, nu doar pe plan sportiv, ci şi pe plan educaţional. Copiii care nu au rezultate bune la şcoală nu pot evolua bine nici pe plan sportiv. Aceasta este şi filosofia cluburilor din vest. Am decis să formăm această grupă de elită la fotbal şi în perspectiva finalizării campusului sportiv de la LPS. Resurse umane în judeţul Suceava există, doar că acestea trebuie şlefuite. Pe această cale vrem să aducem în atenţia părinţilor că Liceul cu Program Sportiv Suceava formează şi oameni, nu doar sportivi” a declarat şeful catedrei de fotbal de la LPS Suceava, Ovidiu Murariu, cel care se va ocupa din toamnă de pregătirea grupei de elită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: