Cruci de gheaţă la Biserica Militară

S.V.S.U. Bosanci a dăruit colegilor militari un monument de gheaţă

Lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, ajutaţi de pompierii militari, au montat ieri o impresionantă cruce de gheaţă în faţa Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” – ocrotitorul pompierilor.

Această tradiţie a ridicării crucilor de gheaţă de pompierii civili bosânceni, în preajma Bobotezei, este păstrată cu sfinţenie de aproape 150 de ani, iar pregătirile pentru acest eveniment au început de la primele ore ale dimineţii, când aceştia au tăiat blocurile de gheaţă din iazul Parţâc, din localitate. Bucăţile, groase de 20 de centimetri şi cu greutăţi de peste 300 de kilograme, au fost aduse în faţa sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, unde, cu ajutorul unor şabloane, au fost decupate elementele din componenţa unui adevărat monument de gheaţă. Acesta este format dintr-o masă suport şi o cruce mare încadrată de două cruci de dimensiuni mai mici, aflăm dintr-un comunicat al ISU „Bucovina” semnat de plt. adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt.

Ni s-a precizat că evenimentul nu este întâmplător, dată fiind relaţia foarte bună dintre pompierii militari suceveni şi pompierii civili din comuna Bosanci, atât la intervenţiile în diferite situaţii de urgenţă – incendii, inundaţii, înzăpeziri şi altele, cât şi în momente de sărbătoare. Şi aici amintim faptul că pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, şi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, o pompă manuală trasă de cai ce datează din secolul XIX, care aparţine Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, a defilat alături de tehnica de intervenţie a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.

„Mulţumim şi pe această cale Primăriei comunei Bosanci şi colegilor voluntari, pe care îi asigurăm de toată aprecierea noastră pentru profesionalismul de care dau dovadă în toate situaţiile la care sunt solicitaţi să intervină” se spune în comunicatul ISU „Bucovina”.

DSC_0862            DSC_0900

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: