Lara şi Dylan rămân sau nu împreună?

Pe blogul său (Orizontprincarte.wordpress.com, cu motto-ul „Cărţile trăiesc atâta timp cât sunt citite”), fălticeneanca Roxana Gavriluţ a transcris recent un interviu cu romanciera Jane Rostos din Suceava, autoare a romanelor „IQ” şi „La(u)ra” (acesta, lansat în primăvara lui 2012).

Răspunzând întrebărilor Roxanei Gavriluţ, Jane Rostoş (reamintind că acesta este numele autoarei de literatură, puţin diferit de cel al universitarei, cercetătoarei literare, traducătoarei) este stârnită să facă destăinuiri şi precizări începând de la vârstele compunerilor şcolare, la cele ale primelor schiţe şi nuvele şi până la cele ale autoarei cu experienţă, vorbind despre ce şi cum scrie, despre romanele sale (mai ales despre cel de-al doilea, despre care Roxana Gavriluţ dă semne clare că l-a citit), despre cărţi favorite şi autori apreciaţi. Nu în cele din urmă, autoarea dezvăluie că în prezent lucrează la un alt roman însă… „Sunt convinsă că aş putea scrie câte un roman pe an, dacă aş avea timp – dar, evident, nu am!”. Aşadar, s-ar părea că între proiectele scriitoarei se află mai multe cărţi, aflate „în plan, în cap, în laptop” şi n-ar fi exclus ca printre acestea să se numere chiar şi o continuare a romanului „La(u)ra”. Jane Rostos spune că „99,9% dintre cititori” o iscodesc în acest sens, iar ce le poate transmite deocamdată e că „…ar exista două variante: Lara şi Dylan rămân sau nu împreună”. Iar autoarea nu e deocamdată decisă „dacă ei ar mai fi fericiţi împreună sau despărţiţi…”. În final, Jane Rostos mai are un mesaj, de această dată către toţi cititorii: „Nu încetaţi niciodată să citiţi… decât pentru a începe să scrieţi!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: