Pentru clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, în februarie şi martie

MEN a anunţat deja simulări ale examenelor naţionale

În jur de 120.000 de preşcolari şi elevi suceveni se vor întoarce de astăzi în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a relua cursurile semestrului I, care se va încheia pe 30 ianuarie.

Pe elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a îi aşteaptă însă în curând provocarea simulărilor examenelor naţionale din vară, simulări programate de Ministerul Educaţiei în zilele de 23, 24 şi 25 februarie – pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Astfel, elevii de-a VIII-a vor simula probele de la limba şi literatura română (23 februarie), matematică (24 februarie) şi limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Rezultatele vor fi afişate la data de 6 martie, dar nu vor fi trecute în catalog.

Pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII, simularea la română va fi pe 2 martie, cea la limba şi literatura maternă pe 3 martie, pe 4 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 6 martie, doar pentru elevii claselor a XII-a, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 martie.

Potrivit reprezentanţilor MEN, simulările au un dublu scop, în primul rând fiind acela de a familiariza elevii cu rigorile celor două examene, apoi pentru îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale, respectiv liceale.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral” a precizat conducerea MEN.

Anul şcolar 2014-2015 este structurat pe 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, cu excepţia claselor terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, cursurile pentru aceşti elevi încheindu-se pe 12 iunie 2015.

După vacanţa de iarnă care s-a încheiat ieri, cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie. Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

În al doilea semestru, pe elevi îi aşteaptă săptămâna 6-10 aprilie, care va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI