Administraţia Bazinală de Apă Siret reduce riscul la inundaţii în bazinul hidrografic al pârâului Voitinel

> Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”

Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Siret implementează proiectul „Amenajare albie pârâu Voitinel şi afluenţi, comuna Voitinel, judeţul Suceava”, ce va fi finalizat până la 31 decembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este contribuirea la un management sustenabil al inundaţiilor, prin implementarea de măsuri preventive în cele mai vulnerabile zone.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe pârâul Voitinel, cu scopul de a înlătura posibilitatea de producere a pagubelor materiale şi pierderii de vieţi omeneşti în momentul producerii viiturilor.

Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondurile Uniunii Europene, restul de 10% fiind asigurat de la bugetul de stat.

Valoarea estimată a proiectului este de 17.347.692 lei fără TVA (21.454.012 lei cu TVA).

Proiectul constă în 3,152 km de recalibrare de albie, 2,862 km consolidări de mal din gabioane, 2,545 km diguri de protecţie din materiale locale de două tipuri, praguri de fund pentru menţinerea şi stabilizarea talvegului, precum şi 10 punţi şi podeţe.

Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Voitinel va contribui la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei. Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt aproximativ 4.200 locuitori, 1.082 proprietăţi, o grădiniţă, o şcoală şi două instituţii publice.

Realizarea acestui proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” permite realizarea unor obiective prevăzute în Directiva Uniunii Europene privind managementul riscului la inundaţii (în acest caz, în bazinul hidrografic al pârâului Voitinel), precum şi planificarea şi realizarea diferitelor lucrări de protejare a infrastructurii aflate în zone inundabile.

Manager UIP: PARASCHIVA MOVILĂ,

Administraţia Bazinală de Apă Siret

 

Notă: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI