La campionatele naţionale de skeleton

Rezultate peste aşteptări pentru sportivii de la CSI Vatra Dornei

Campionatul naţional al României la skeleton, la fel ca şi cel de bob şi sanie, are loc în afara ţării şi asta deoarece în România nu există o pistă artificială, ci doar una cu gheaţă naturală la Sinaia, depăşită de mult timp din toate punctele de vedere. La sfârşitul acestui an, campionatele naţionale au avut loc, la fel ca în ultimii opt ani, în Austria, la Igls.

Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei s-a prezentat în competiţie cu trei sportive, toţi reuşind să urce pe podiumul de premiere. În concursul seniorilor, Dorin Velicu a reuşit să devină campion naţional al României, în timp ce la senioare, colega şi eleva sa, dorneanca Delia Ivaş a câştigat medalia de argint. La aceste naţionale de skeleton a reuşit să urce pe podium şi a treia sportivă de la CSI Vatra Dornei, Ramona Arcuş, ce a terminat a doua în concursul juniorilor şi a treia la tineret.

„Din păcate lipsa banilor, dar şi a unei piste competitive în România au făcut ca-n acest an concurenţa să nu fie una foarte mare. Totuşi concursul a fost unul foarte bun, mai ales pentru cei din lotul României, deoarece am reuşit să facem timpi buni, depăşindu-ne recordurile personale. O altă problemă pe care o întâmpinăm este cea a materialelor, mai ales în concursurile internaţionale, unde suferă la acest capitol toate ţările mai mici, aşa cum este şi România. În ciuda acestor probleme este îmbucurător că vine din spate o nouă generaţie cu potenţial”, a declarat antrenorul şi sportivul de la CSI Vatra Dornei, Dorin Velicu, component al lotului naţional de skeleton ce a participat la începutul anului la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: