Campionatele naţionale de sanie

Performanţă deosebită pentru sportiva Cezara Curmei de la CSŞ Vatra Dornei

În ultimii ani, din cauza condiţiilor meteo nepotrivite, dar mai ales din cauza lipsei unor condiţii decente de concurs, campionatele naţionale ale României de sanie, bob sau skeleton se desfăşoară în Austria. În pofida acestui fapt, cei mai buni sportivi români reuşesc să se prezinte la competiţie. Şi la finele acestui an sucevenii au izbutit să puncteze. Tânăra Cezara Curmei de la CSŞ Vatra Dornei a reuşit să cucerească medalia de aur în proba de sanie la juniori I din cadrul campionatelor naţionale ale României care s-au desfăşurat la Innsbruck. Rezultatul este cu atât mai remarcabil cu cât sportiva este încă junioară II.

Gigi Rusu, antrenorul Cezarei Curmei, dar şi al lotului naţional al României de sanie juniori, crede că sportiva dorneancă are mari şanse să se afirme în viitor şi pe plan internaţional.

„Este o sportivă deja de mare perspectivă, un talent în pilotajul saniei. Vitezele mari specifice probei de sanie de la nivelul de start internaţional nu mai constituie o problemă pentru ea. Sunt convins că acest talent nativ va exploda şi rezultatele mari nu vor întârzia să apară”, a declarat antrenorul Gigi Rusu.

Pe lângă titlul cucerit, Cezara Curmei şi-a mai trecut în palmares în acest an, tot la Innsbruck, un titlu de vicecampioană naţională la juniori II, dar şi două locuri trei, unul la seniori, şi celălalt cu echipa.

Comportarea celor de la CSŞ Vatra Dornei a fost una bună în acest an, pe lângă titlul de campioană naţională obţinut de Cezara Curmei fiind cucerite alte două medalii de bronz la dublu şi pe echipe la juniori II.

La dublu la juniori II, medalia a fost obţinută de Titi Ştefan şi Ştefan Ionescu, iar în proba pe echipe au mai punctat Alexandru Ursuţ şi Cezara Curmei.

Campionatele naţionale de sanie ale României, ediţia 2014, au cuprins probele la categoriile juniori II, juniori I, seniori în probele de simplu şi dublu, dar şi pe echipe, competiţiile derulându-se şi în probele de bob şi skeleton.

La competiţia din Austria au participat mai multe cluburi din România, respectiv CSŞ Vatra Dornei, CSŞ Topliţa, CSŞ Sinaia, CSŞ Petroşani, CSU Piteşti, CSTA Bucureşti, CSO Sinaia, CSAM Predeal, Olimpia Bucureşti, CS Muscel Câmpulung şi CSI Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: