Izbânzile din cuceririle biruite de ştiinţă

Apoteoză: Munca în laboratoare

       va stârpi ce-i rău în lume

       dacă nu o s-o consume

     (vai!) prostia: ea nu moare!

Experienţa este factorul de bază al progresului în cunoaştere. Ea te ajută, nemijlocit, să îţi identifici erorile, gafele, gardurile în care pătrunzi cu oiştea şi călcările în străchini, pentru a le recunoaşte, cu uşurinţă, de fiecare dată când le repeţi.

După cercetări îndelungi şi adânci şi laborioase s-a ajuns la concluzia unanim acceptată că cele mai multe vitamine se găsesc în farmacii, cei mai mulţi microbi în microbişti şi cele mai multe impozite în evaziune. Odată stabilite aceste adevăruri, cutezătorii s-ar putea să îşi adune curajul şi să abordeze faza calitativ superioară, consacrată omologării celei mai gogonate dintre câte s-au rostit în campanii. Scoaterea din planul tematic a europarlamentarelor nu a făcut vâlvă, întrucât nici rezultanţii lor nu fac cine ştie ce brânză.

Investigaţiile privind existenţa vreunor simulacre ideologice prin partidele de familie ori bântuirea vreunor idei pe sub podoaba capilară a corifeilor acestora nu au dat rezultate.

După intrarea în funcţiunile lor cu dedesubturi a avioanelor nepilotate (drone), s-a trecut la elaborarea fiinţelor neînsămânţate (clone). S-a încercat, fără succes, obţinerea de ordonatori de credite imaculaţi, organizatori de licitaţii netrucaţi, miniştri neduşi de nas şi alte concepte greu de conceput, cu toate că s-a folosit nevinovăţie de la oaie în amestec cu esenţă de taler cu mai multe feţe. În schimb, dobândirea stadiului de fată mare s-a banalizat, realizându-se în număr nelimitat pentru fiecare beneficiară.

Cercetători de prestigiu, cu foarte mulţi ani de activitate la activ, au concluzionat că trecerea tinereţii este normală şi se încadrează în parametrii unanim ignoraţi. Ceea ce a început să îi îngrijoreze este trecerea bătrâneţii.

Matematic, media nivelului de trai rezultă din faptul că azi o ducem mai târâş-grăpiş decât ieri şi ceva mai bine decât mâine. Formula de calcul pare foarte simplă (lefşoara minus dările, apele călâi, caloriferele răcoroase, electricităţile, oleacă de pâine, niscai barabule, ghetuţele ăluia micul, hapurile ălora bătrânii şi aşa mai departe, cu etc., împărţit la număr zile/lună supra număr persoane/familie – fără mâţă, căţel şi gândaci de bucătărie –, totul la puterea zero tăiat), însă sociologii, politologii, merceologii, ginecologii, boşorogii şi omologii sunt de părere că ea este total incompletă, fiind necesare, la scădere, multe alte adăugiri. Răbdarea, tutunul, o vodcă mică şi amenzile de circulaţie încap de la suspecţi încolo; iar amantele, iertaţi vorba proastă, nu intră la socoteală.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI