CCR:

Bugetul de stat pe 2015, constituţional

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ieri că este constituţională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, la finalul şedinţei, că actul normativ este constituţional în raport de criticile formulate şi că legea va fi trimisă luni preşedintelui României pentru promulgare. „Această nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancţionată nici de legea pe care ei o invocă şi nici de Constituţie. Deci nu putem noi să inventăm sancţiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (…). Noi astăzi trimitem legea la Preşedinţie pentru promulgare. (…) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituţiei „, a explicat şeful CCR.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: