Spectacol de colinde, cântece şi foc de artificii, în ajunul Crăciunului, pentru comunitatea din Siminicea

Locuitorii comunei Siminicea au petrecut şi anul acesta ajunul Naşterii Domnului împreună cu primarul Gheorghe Haliţă, cu viceprimarul Sergiu Paşniciuc şi ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei locale.

„Sunt 10 ani de când păstrăm acest obicei prin care noi, administraţia locală, urăm oamenilor sărbători fericite. Sătenii se adună în faţa primăriei cu familia, cu copiii, asistă la un spectacol, cântă colinde, iar cei mici primesc daruri de la Moş Crăciun. Şi, ca în fiecare an, ne bucurăm la final, împreună, de un foc de artificii”, a declarat Gheorghe Haliţă, unul dintre cei mai vechi primari ai judeţului Suceava

Pe 24 decembrie, de la ora 16, în faţa primăriei au început să se adune sătenii, familii cu copii de mână, întâmpinaţi fiind de ritmurile săltăreţe ale fanfarei din Sf. Ilie. Aveau să asiste anul acesta, i-a anunţat primarul la microfon, la un spectacol oferit de copii ai Şcolii Siminicea şi de două tinere şi talentate cântăreţe din localitate şi, bineînţeles, la venirea cu daruri pentru cei mici a lui Moş Crăciun,

Atmosfera s-a încălzit repede după ce elevii clasei I şi cei ai clasei a III-a, profesori înv. prim. Mihaela Daniliuc şi Raluca Onceriu, au început să cânte colinde şi cântece de iarnă. Aproape 40 de copiii cu glas cristalin au adus bucuria celei mai frumoase sărbători de peste an, cu glasurile lor suave şi cristaline cântând povestea Naşterii Domnului, şi despre bucuria pe care o simte tot creştinul retrăind miracolul.

Atenţi mereu la doamnele profesoare, micuţii au luat treaba foarte în serios, dăruind totodată oamenilor din sat veselia pură copilărească, dansând pe ritmuri, fluturându-şi mâinile şi gesticulând în ton, provocând asistenţa să facă la fel.

Copii au fost aplaudaţi şi felicitaţi pentru micul concert de Crăciun

A venit seara, iar sătenii, tot mai mulţi adunaţi la primărie, au aplaudat apoi recitalurile tinerelor cântăreţe Alexandra Balan şi Andreea Antoneac, amândouă îmbrăcate în strai popular, două româncuţe sadea, cu voci frumoase, robuste, calde. Pe muzica lor copiii învăţătoarelor Daniliuc şi Onceriu s-au prins în horă şi au dansat, iar asistenţa, antrenată de ritmuri, a aplaudat din nou, cu putere, prestaţia solistelor şi a dansatorilor.

Venirea lui Moş Crăciun la Siminicea, ca în orice loc pe lumea asta, a provocat rumoare şi îmbulzeală. În ciuda îndemnurilor „bodyguardului” Moşului, copiii l-au luat cu asalt să-şi primească darurile.

Peste tot şi toate, după momentul celor mici, preotul Paul Buruiană a binecuvântat mulţimea şi, împreună cu membrii administraţiei locale a comunei, le-a urat oamenilor sănătate şi bucurii, pace şi linişte, un an mai bun şi mai spornic şi speranţă.

Şi după focul de artificii organizat pe stadionul din localitate, care a bucurat copii şi adulţi deopotrivă, sărbătoarea Naşterii Domnului putea să vină în casele tuturor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI