Prof. univ. dr. Mihai Dimian, premiat de Academia Română

Premiere_Academia_RomanaAcademia Română a acordat vineri, 19 decembrie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Aula Academiei Române, premiile prestigiosului for pentru anul 2014.

Aflăm că printre laureaţii acestei ediţii se numără şi prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, distins de Academia Română cu Premiul „Constantin Miculescu” pentru grupul de lucrări „Fenomene de rezonanţă induse de zgomot în sisteme neliniare cu histerezis”.

Grupul de lucrări coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian analizează aspecte constructive ale zgomotelor în sisteme cu memorie şi prezintă, atât prin tematica abordată, cât şi prin rezultatele obţinute, un grad înalt de actualitate şi originalitate, contribuind la studiul acestor fenomene în sisteme complexe. Recunoaşterea importanţei, originalităţii şi calităţii acestor rezultate a fost evidenţiată şi prin invitaţia prestigioasei Edituri Springer de a publica o monografie pe această temă, carte care a apărut în primăvara acestui an (M. Dimian, P. Andrei, „Noisedriven phenomena in hysteretic systems”, Springer Publisher, New York, U.S.A., 234 pages, 2014).

Acest important premiu îl onorează atât pe prof. univ. dr. Mihai Dimian, cât şi întreaga comunitate academică a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În fotografie, la Gala Premiilor Academiei Române, preşedintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad (centru), alături de laureaţii din domeniul ştiinţelor fizice, printre care şi prof. univ. dr. Mihai Dimian (dreapta).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: