În colaborare cu Primăria Suceava

Peste 130 de minori îngrijiţi în Centrul social de zi „Sfânta Vineri”

> Este vorba despre copii care provin din familiile monoparentale sau din cele aflate în situaţii de risc, fără posibilităţi materiale, acestora asigurându-li-se educaţie, hrană şi asistenţă socială

lumina-linaPrimăria Suceava se reangajează în susţinerea financiară a activităţi Centrului social de zi „Sfânta Vineri”. Prin semnarea contractului, autorităţile locale se obligă să susţină 50% din costul întreţinerii lunare a unui copil. Conform standardelor de cost, pentru centrele de zi, costul anual pe beneficiar este 7.035 de lei. Acesta constituie unul dintre criteriile în baza cărora furnizorii publici de servicii sociale contractează servicii sociale cu furnizorii privaţi sau, după caz, cu alţi furnizori publici.

Centrul social de zi „Sfânta Vineri” Suceava a fost înfiinţat prin Programul Phare 2001, Coeziune economică şi socială, Schema de investiţii în servicii sociale. Grupurile-ţintă sunt copiii care provin din familiile monoparentale sau din cele aflate în situaţii de risc, fără posibilităţi materiale, acestora asigurându-li-se educaţie, hrană şi asistenţă socială. Alte activităţi organizate aici în colaborare cu Primăria Suceava sunt cursurile de educaţie parentală, consilierea psihologică şi juridică, furnizarea altor servicii sociale, prevăzute în planul aprobat prin dispoziţie a primarului.

De la înfiinţare, până în prezent, în cadrul Centrului social de zi „Sfânta Vineri” Suceava au fost asistaţi 135 de minori, 112 cazuri fiind soluţionate pozitiv, prin îmbunătăţirea situaţiei materiale şi familiale a acestora. La această dată, în centru sunt îngrijiţi 23 de minori.

Actul adiţional de prelungire a contractului de acordare a serviciilor sociale a fost aprobat de Consiliul Local, în ultima şedinţă din anul 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: