Senatorul Donţu, superoptimist în privinţa finalizării şoselei de centură a Sucevei în anul 2015

Ovidiu Donţu

Ovidiu Donţu

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, vicepreşedinte al Comisiei juridice a Senatului, ne-a declarat că principalul argument care a stat la baza amendamentului formulat de domnia sa, prin care a fost suplimentat bugetul pe 2015 pentru şoseaua de centură a Sucevei, a fost necesitatea separării traseelor turistice de cele de transport de marfă din judeţ.

Donţu a explicat că şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ reprezintă o prioritate pentru oraş şi că gradul de realizare a şoselei este de aproximativ 85%, urmând ca în 2015 să fie alocate 25 milioane de lei. Deşi în 2014 au fost alocate toate fondurile necesare finalizării obiectivului, contractul cu firma care îl realiza a trebuit reziliat, din cauza intrării în insolvenţă a constructorului.

„Este nepotrivit să transmitem cetăţenilor judeţului Suceava un semnal negativ în sensul că în 2014 au fost alocaţi banii, dar în 2015 să fie alocaţi în două tranşe, prima la formarea bugetului, iar a doua abia la rectificarea lui” a precizat senatorul sucevean.

El a mai spus că, din discuţiile avute cu ministrul Ioan Rus, a reieşit că finalizarea şoselei de centură a Sucevei este prioritară, deoarece se doreşte ca în anul 2015 să fie terminate toate obiectivele cu grad de realizare de peste 70%.

„Ministrul finanţelor, Darius Valcov, a apreciat că suntem într-o situaţie specială la Suceava, în care trebuie făcut un efort pentru alocarea întregii sume necesare finalizării obiectivului, şi a indicat ca sursă de finanţare capitolul bugetar „Alte acţiuni al Ministerului de Finanţe”, a subliniat parlamentarul sucevean, care este şi preşedintele PSD Suceava. El a adăugat că, în camerele reunite, se va supune la vot proiectul bugetului cu amendamentele admise de comisia de fond în corpul legii.

Ovidiu Donţu a ţinut să precizeze că s-a ajuns la suma de 25 milioane de lei după analiza fişei bugetare şi a unei „şedinţe fulger cu tehnocraţii CNADR” şi că în 2015 lucrarea va trebui finalizată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: