Se va putea circula pe 5,2 km ai şoselei de centură a Sucevei abia la mijlocul lui ianuarie 2015

Florin Sinescu

Florin Sinescu

Primul tronson al şoselei de centură ce ar urma să fie finalizat, cel care face legătura între DN 2 şi DN 17, ar putea fi deschis în 15 ianuarie, a anunţat prefectul Florin Sinescu.

CNADNR a selectat asocierea formată din firmele bucureştene Teo Trans şi Straco pentru a finaliza lucrările la tronsonul de 5,2 kilometri al şoselei de centură a Sucevei, care face legătura între DN 2, zona Pătrăuţi, şi DN 17, în localitatea Şcheia.

La data anunţării noului constructor, directorul Direcţiei Regionale Iaşi a CNADNR, Ovidiu Laicu, a susţinut că – potrivit experienţei sale şi în condiţiile în care în perioada următoare va fi vreme bună – este posibil ca tronsonul să fie funcţional chiar în 14 noiembrie.

Prefectul Sinescu a spus atunci că se îndoieşte că se va putea circula la mijlocul lunii noiembrie şi a dat ca termen „optimist” mijlocul lunii decembrie 2014.

Din acest tronson au fost realizate 97% din lucrări, iar pentru a fi deschis circulaţiei mai trebuia să fie reabilitaţi 4.000 de metri pătraţi care au fost deterioraţi din cauza stopării lucrărilor, de executat marcaje şi de montat parapeţi metalici pe o lungime de 6,1 kilometri. Totodată, se prevedea montarea a 165 de stâlpi de iluminat, în condiţiile în care vor fi luminate pe timp de noapte atât intrarea de pe DN 2, cât şi sensul giratoriu din zona intrare pe DN 17, la aşa-numitul „zid al morţii”.

Pentru acest tronson valoarea totală a lucrărilor este de 5,8 milioane de lei, iar termenul de execuţie, de 45 de zile, contractul fiind semnat în 6 noiembrie.

Florin Sinescu a declarat, vineri, că au fost executate mare parte din lucrări, inclusiv marcajul rutier, dar că mai este nevoie de montarea unor parapeţi.

El a spus că nu există şanse să se circule pe acest tronson până la sfârşitul anului şi a estimat că în 15 ianuarie ar putea fi dat în folosinţă primul tronson al şoselei de centură.

Pentru celelalte două tronsoane ale acestui drum, realizate în proporţie de 80%, ar trebui alocată o sumă de 80 de milioane de lei. În proiectul Legii bugetului pentru anul 2015 a fost prevăzută suma de 5 milioane de lei, dar senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu anunţase, joi, că un amendament pe care l-a propus, de alocare a sumei de 20 de milioane de lei pentru această investiţie, a fost adoptat de comisiile de specialitate ale Parlamentului. El a estimat că, în aceste condiţii, există şanse ca în anul 2015 să fie finalizată această lucrare.

Lucrările la şoseaua de centură trebuia să fie terminate în iulie 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: