Fălticeni

Manifestări dedicate Revoluţiei Române

monumentul-eroilor-revolutiei-falticeniCu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, instituite prin Legea 425/2011, Primăria Fălticeni, în colaborare cu Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, vor organiza luni, 22 decembrie, ceremonii de depunere de coroane de flori.

Începând cu ora 12, vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei de pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ion Bute din curtea Catedralei ortodoxe pe stil vechi „Constantin şi Elena” şi la Cimitirul Oprişeni, unde este locul de odihnă al celui de-al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal. În ultimele două locaţii vor avea loc şi slujbe religioase în memoria celor doi eroi.

Asociaţia Cultul Eroilor, filiala Suceava, împreună cu şcoala din Cornu Luncii, biserica şi administraţia locală vor organiza comemorarea eroului Mihailovici Constantin Puiu, din comuna Cornu Luncii, un tânăr de 22 de ani care, după terminarea şcolii militare din Sibiu, a fost repartizat la Ministerul Apărării Naţionale, unde a căzut la datorie pentru apărarea libertăţii şi integrităţii neamului.

De la ora 17, în Sala „Pictor Aurel Băeşu” din incinta Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, Asociaţia „Fălticeni Cultural” organizează spectacolul „In memoriam eroilor Revoluţiei române şi martirilor din închisorile comuniste”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: