Jandarmii, pe urmele comercianţilor ilegali de pomi de iarnă şi materiale pirotehnice

> De sărbători, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va desfăşura acţiuni pentru asigurarea ordinii publice pe timpul manifestărilor cultural-artistice la care va participa un public numeros

 

În această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Suceava a intensificat acţiunile desfăşurate în comun cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi personalul ocoalelor silvice în vederea prevenirii şi combaterii comercializării ilegale a pomilor de iarnă şi a aplicării legii, acolo unde aceasta este încălcată – se arată într-un material al instituţiei, prezentat recent în şedinţa Colegiului prefectural, material în care se mai subliniază că, totodată, se va acţiona şi pe linia combaterii vânzării de materiale pirotehnice de către persoane fizice şi persoane juridice neautorizate. Jandarmii acţionează „permanent şi cu maximă responsabilitate” pe latura supravegherii modului de respectare a normelor sanitare-veterinare şi de siguranţă a alimentelor în târguri, pieţe şi oboare”. Nu în cele din urmă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va acorda „o atenţie deosebită” fenomenelor meteorologice extreme care pot apărea în perioada sărbătorilor de iarnă, precum ninsori abundente, viscol, înzăpezirea localităţilor, blocarea căilor de comunicaţii, temperaturi foarte scăzute, participând la identificarea şi protejarea persoanelor surprinse şi izolate în trafic, precum şi a celor fără adăpost. Pe de altă parte, în vederea contracarării eficiente a fenomenului infracţional şi al celui contravenţional, IJJ Suceava va executa, în zona de responsabilitate, în cooperare cu Poliţia, în zonele cu risc criminogen, acţiuni pentru asigurarea ordinii publice pe timpul manifestărilor cultural-artistice cu public numeros – se precizează în aceeaşi informare, în care se reliefează că măsurile vizează menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi participanţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: