Familia regală britanică va retrage trofeele de vânătoare expuse la reşedinţa Sandringham

SandringhamFamilia regală britanică a anunţat că va retrage trofeele de vânătoare expuse în public în domeniul Sandringham care contravin legislaţiei UE cu privire la speciile pe cale de dispariţie, informează France Presse. Legislaţia UE în acest domeniu este complexă şi lasă loc la interpretări, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. „S-a considerat întotdeauna că pentru a expune obiecte în muzeul din Sandringham”, nu este necesară nicio autorizaţie, a subliniat el. „Cu toate acestea, toate trofeele care ridică vreun semn de îndoială vor fi retrase înainte de redeschiderea muzeului, în aprilie 2015”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Este vorba de 62 de trofee de vânătoare – între care lei împăiaţi, piei de tigru şi leopard, colţi de elefant şi doi rinoceri rari – expuse pentru public în muzeul aflat pe proprietatea din estul Angliei, unde familia regală petrece în mod tradiţional Crăciunul. Colecţia, constituită între 1870 şi 1941, este deosebit de incomodă pentru prinţul William, nepotul reginei, care a lansat o campanie împotriva vânării ilegale şi traficului cu specii pe cale de dispariţie, comentează agenţia franceză de presă. Şapte dintre aceste animale transformate în trofee au fost ucise de regele Edward al VII-lea şi de fiul său George al V-lea. Acesta din urmă ar fi ucis 21 de tigri în timpul unei călătorii în India în 1911. Nici unul dintre exemplarele din colecţie nu a fost ucis de către membrii actuali ai familiei regale, deşi mulţi dintre ei sunt vânători pasionaţi.

Deşi trofeele expuse sunt specimene vechi, ele sunt încă reglementate de Convenţia pentru Comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie (CITES).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: