Tenis de masă

Cupa „Moş Crăciun” 2014

Sâmbătă, 20 decembrie 2014, în sala de sport „Gabriel Udişteanu” de la baza sportivă „Nada Florilor” şi în sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni s-au desfăşurat meciurile de tenis de masă din cadrul celei de-a şaptea ediţii a Cupei Moş Crăciun, turneu din circuitul AmaTur România.

În competiţie s-au înscris peste 130 de practicanţi ai tenisului de masă la categoriile open, amatori, copii I-IV şi copii V-VIII, în sistem grupe inferioare, grupe superioare şi partide eliminatorii, jucate 3 din 5 seturi. Au participat sportivi din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Alba şi Cluj, turneul de la Fălticeni fiind cea mai mare competiţie de acest gen organizată în Moldova. Startul competiţiei a fost dat de primarul Cătălin Coman, care le-a mulţumit participanţilor că au ales Fălticeniul pentru ultima întâlnire din acest an a iubitorilor acestui sport, precizând că printr-o participare atât de numeroasă urbea de pe Şomuz devine un punct de referinţă naţional pentru turneele de tenis de masă.

„Această competiţie nu ar fi fost o reuşită, dacă nu ar fi fost aceşti colaboratori energici din Fălticeni care să dorească să organizeze o astfel de competiţie. Vă promit tot sprijinul meu pentru a continua”, a spus Cătălin Coman.

La 10 ani, este cel mai tânăr jucător profesionist

Cel mai mic participant la categoria Open a fost Roşca Mihai, 10 ani, din Gălăneşti. Joacă tenis de masă de 4 ani, se antrenează individual la Rădăuţi împreună cu tatăl său Neculai, este legitimat la CSM Buzău din vara acestui an şi participă la aproape toate turneele organizate de Federaţia Română de Tenis de Masă.

„Chiar dacă nu am concurenţi de vârsta mea, participarea la orice concurs este foarte importantă pentru pregătirea mea. Capăt mai multă experienţă, iar la acest concurs am venit pentru aşa ceva, de aceea nu am concurat la copii, ci la open”, ne-a spus Mihai Roşca.

La 80 de ani joacă tenis şi aleargă

Cel mai vârstnic participant şi unul dintre cei mai buni competitori a fost Emil Sufleţel, în vârstă de 80 de ani, din Alba Iulia. Joacă tenis de la vârsta de 24 de ani, apucându-se de acest sport de când era student. Acum face antrenamentele în familie împreună cu soţia sa, Margareta, dar şi cu fiul Radu, cunoscut prin poziţiile foarte bune pe care se clasează în majoritatea competiţiilor de tenis de masă la care participă, fiind component de bază al echipei de tenis de masă a CS Unirea Alba Iulia. Cei doi soţi Sufleţel spun că secretul longevităţii lor şi al incredibilei lor mobilităţi este mişcarea zilnică, anul acesta participând la crosul de trei kilometri de la Zalău unde au trecut linia de sosire ţinându-se de mână.

„Sportul te menţine mai tânăr, mai optimist. Nu contează rezultatul într-o competiţie, important este să faci sport pentru că eşti şi sănătos. Faceţi sport!”, a fost îndemnul octogenarului din Alba Iulia.

Cel mai mare concurs de tenis de masă din judeţ

„Este cel mai mare concurs de tenis de masă organizat vreodată în judeţul Suceava. Participă 128 de jucători la categoriile open şi amatori la care se adaugă 30 de copii. Sunt 96 de amatori şi 32 de «open»-işti din toate judeţele Moldovei şi din două judeţe din Ardeal. Este un concurs foarte mare pentru standardele zonei noastre, o parte din jucătorii din Fălticeni nici nu ne-am mai băgat la joc, pentru a ne putea ocupa de organizare, pentru că nu ne-am aşteptat la o asemenea prezenţă. Am fost sprijiniţi de Primăria Fălticeni, Consiliului Judeţean Suceava şi DJTS Suceava, dar şi de unul din colegii din Bacău care ne-a adus câteva mese. Pe lângă premiile concursului, diplome, cupe, medalii, seturi de 3 mingi Butterfly etc., am organizat şi o tombolă la care s-au câştigat prin tragere la sorti: 1 lemn off, fabricat de Levi; tricouri Li Ning; tricouri Deichmann; seturi de mingi Donic 3*; seturi de mingi Butterfly 3* şi alte obiecte ne-cesare practicanţilor acestui sport”, ne-a declarat Cătălin Cozma, organizatorul principal al competiţiei.

Mişcarea de tenis de masă amatori este cea mai populară dintre toate sporturile din România

Antrenorul Gigi Ciubotaru de la Clubul Sportiv Municipal Iaşi ne-a spus că deşi concursul are un caracter de masă, pentru sportivii care l-au însoţit este o competiţie în care pot acumula experienţă.

„Revin de fiecare dată cu bucurie la competiţiile organizate la Fălticeni. În ultima perioadă aceste concursuri au căpătat o amploare deosebită, se joacă în toată ţara, Fălticeniul fiind unul dintre centrele în care anual se organizează două – trei concursuri. Atmosfera de concurs este una specială, toţi participanţii sunt prieteni şi este un bun prilej de a ne regăsi după o lungă perioadă de timp. Cred că nu greşesc când spun că mişcarea de tenis de masă amatori este cea mai populară dintre toate sporturile din România, exceptând sporturile de echipă, în ceea ce priveşte numărul de participanţi şi valoarea acestora şi efortul pe care mulţi îl fac pentru deplasări. Ţinând cont că se joacă o zi întreagă este un efort deosebit care merită făcut”, ne-a declarat Antrenorul Gigi Ciubotaru.

Cătălin Cozma, sufletul competiţiei de la Fălticeni

Pentru a putea asigura condiţii bune de desfăşurare a turneului şi pentru ca toţi concurenţii să joace pe acelaşi fel de mese, Cătălin Cozma a apelat la unul dintre antrenorii de tenis de masă care are mese de tenis pentru competiţii Donic, profesorul Sebastian Rojniţă din Bacău aducând şi mai multe mese de tenis.

„Suntem 8 sportivi din Bacău, am venit să fim alături de Cătălin Cozma, care este inima acestei competiţii. Am fost anul trecut, am luat locul I, anul acesta sunt foarte mulţi care vizează un loc fruntaş, dar jocul îşi va spune cuvântul”, ne-a declarat prof. Sebastian Rojniţă din Bacău

La dublu, fiecare echipă a fost formată dintr-un „open”-ist şi un amator sau doi amatori. Meciurile s-au terminat sâmbătă seara, după ora 22.

Clasament Open

 1. David Dorin (Bârlad)
 2. Nemaciuc Mihai (Suceava)
 3. Mosneagu Marius (Fălticeni)
 4. Carpovici Boris (Fălticeni)
 5. Farcaş Vlad (Cluj-Napoca)
 6. Aga Alexandru (Botoşani)
 7. Ţiganaş Mihai (Rădăuţi)
 8. Bularda Iulian (Bârlad)
 9. Corcoz Costin (Focşani)
 10. Nemţoi Gabriel (Suceava)

Clasament Amatori

 1. Mironescu Adrian (Botoşani)
 2. Bobarnac Gheorghe (Bacău)
 3. Vieru Costică (Botoşani)
 4. Volostiuc Marius (Suceava)
 5. Albu Cătălin (Paşcani)
 6. Toporaş Cosmin (Suceava)
 7. Ursulescu Ioan (Bacău)
 8. Dan Andrei (Piatra Neamţ)
 9. Ciobanu Gabriel (Vatra Dornei)
 10. Vaculisteanu Ionuţ (Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: