Ucigaşul celor doi bătrâni din Dorna Candrenilor, internat de instanţă, pentru expertiză, la Secţia de Psihiatrie din Burdujeni

Magistraţii Tribunalului Suceava au dispus ieri internarea lui Maxim Vleju, bărbatul din Dorna Candrenilor care şi-a ucis ambii părinţi, pentru expertiză neuro-psihiatrică în Secţia de Psihiatrie din Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, şi acuzat de procurorul criminalist de crimă. El şi-a ucis părinţii în urmă cu câteva zile într-o manieră de o violenţă extremă, apoi a încercat să scape de cadavrele lor în pădure.

Corpul tatălui său, Roman Vleju, de 77 de ani, a fost găsit pe marginea unei râpe la o distanţă de 3 km de drumul judeţean ce trece prin Dorna Candrenilor. Era dezbrăcat şi acoperit de crengi şi zăpadă.

Cel al mamei sale, Maria, de 71 de ani, a fost găsit de anchetatori în râpă, alături de o sanie plină de sânge, cu care probabil ucigaşul cărase trupul femeii.

Ar mai fi durat probabil o vreme până la descoperirea odioasei fapte dacă o rudă intrigată că bătrânii nu mai răspund la telefon nu ar fi rugat un vecin să vadă ce-i cu ei. Acel vecinul a găsit trupul bătrânului devenit vizibil după ce zăpada a început să se topească şi, imediat, a chemat poliţia, care mai apoi a găsit şi cadavrul bătrânei.

Cei doi aveau gâturile tăiate, dar şi alte tăieturi, cel mai probabil de topor, în zona capului şi a feţei, femeia având o astfel de leziune şi în spate.

Maxim Vleju a fost găsit de poliţişti acasă. „Nu ştiu” a fost răspunsul său când a fost întrebat unde sunt părinţii lui. Făcuse curat în casă, dar criminaliştii au găsit urme de sânge şi au ridicat probe.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a ţinut-o iniţial pe „nu ştiu”, dar, după ce poliţişti au găsit şi trupul mamei sale pe fundul râpei, a recunoscut că şi-a ucis părinţii, pentru că era mereu pus la treabă, a spus el.

În casă, poliţiştii au găsit şi un bilet mai mult decât straniu, scris de el, un bilet din care ar reieşi că Maxim Vleju a fost… călăul lui Sf. Ioan Botezătorul.

Sătenii, chiar dacă recunoşteau că este mai retras, mai tăcut, nu au bănuit niciodată în el un temperament violent şi cu atât mai puţin unul vecin cu nebunia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: