Noul PNL intenţionează să-l „execute” pe directorul APM, Vasile Oşean, printre puţinii şefii de desconcentrate pe care partidul îi are

> Oşean nu este de acord cu evacuarea lucrătorilor şi a dotărilor Agenţiei şi transformarea clădirii într-o grădiniţă, aşa cum vor aleşii unitelor PDL şi PNL > Întrucât Niculai Barbă este de la PDL, iar Vasile Oşean este din rândurile vechiului PNL, până de curând condus de deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, în sânul noului PNL riscă a fi semănată sămânţa discordiei > Pe de altă parte, unele surse afirmă că tot scandalul ar avea la origine faptul că Oşean ar fi simpatizant al Partidului Liberal Reformator al lui Tăriceanu

Consilierii locali suceveni ai noului Partid Naţional Liberal vor să-l dea pe mâna instanţei pe directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Vasile Oşean. În acest sens s-a exprimat, în şedinţa ordinară a deliberativului, consilierul ex-PDL, Niculai Barbă, care consideră că adresa prin care Oşean îşi exprima poziţia faţă de intenţia de transformare a sediului Agenţiei în grădiniţă cu program prelungit este una „cel puţin obraznică” şi „la mişto”.

Niculai Barbă

Niculai Barbă

„După această adresă, eu cred că este cazul să solicităm o mică anchetă, drept pentru care voi face o plângere penală conducerii APM, pentru modul de abordare şi informaţiile eronate transmise în respectiva adresă” a pus în vedere alesul noului partid liberal. Niculai Barbă a punctat că, prin proiect, la începutul anilor ’90, pe strada Bistriţei din cartierul Obcini, era prevăzută ridicarea unei creşe, iar mai a apoi a unei grădiniţe şi sub nicio formă a unui sediu pentru Agenţia de Protecţia Mediului, aşa cum s-ar fi susţinut în adresa APM ajunsă pe masa aleşilor municipali. Barbă a venit în CL cu memoriul justificativ al proiectului tehnic al obiectivului de investiţii în cauză, din care a citat că „deoarece pe amplasamentul propus – destinat iniţial unei creşe – se găseşte deja o elevaţie executată, clădirea proiectată o înglobează. De menţionat este faptul că prezentul obiectiv se va realiza pe vechiul amplasament al unei creşe, la care, între timp, s-a realizat unele fundaţii şi o parte din elevaţie”. Astfel, în opinia lui Barbă, după modul în care a fost tratat CL, directorul executiv Vasile Oşean ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

„Este un limbaj nepotrivit pentru o relaţie cu Consiliul Local, iar în adresa respectivă sunt inserate şi neadevăruri, pe care eu le-aş numi falsuri. Iar dacă cel care a semnat această adresă ştia cum stau lucrurile şi care sunt documentele legate de acest proiect, înseamnă că se face vinovat de fals. Dacă nu, se face vinovat de incompetenţă şi trebuie să-şi dea demisia” a conchis Niculai Barbă.

Întrucât Niculai Barbă este de la fostul PDL, iar Vasile Oşean provine din fostul PNL, până de curând condus de deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, în sânul noului PNL riscă a fi semănată sămânţa discordiei. Pe de altă parte, unele surse afirmă că Vasile Oşean ar fi simpatizant al Partidului Liberal Reformator al lui Călin Popescu-Tăriceanu, de unde, poate, şi toată tărăşenia legată de destinaţia imobilului APM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: