„Trupa 9” va cânta în scop caritabil pentru copiii cu autism din Suceava

Formaţia suceaveană „Trupa 9” va susţine un concert caritabil la finalul acestei săptămâni, pentru a atrage atenţia asupra nevoilor persoanelor cu autism şi pentru a-i putea ajuta pe şase micuţi care suferă de această boală să beneficieze în continuare de tratament.

Evenimentul va avea loc pe 20 decembrie, începând cu ora 22, la Oscar Wilde Pub Suceava, constituind o invitaţie la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor.

Prin concertul susţinut de „Trupa 9” se va încerca strângerea de fonduri pentru terapia de recuperare a şase copii cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani cu autism din Suceava. Potrivit terapeutului Andreea Ştefăroi, copiii se află sub tratament de aproximativ şapte luni, majoritatea înregistrând progrese însemnate pe partea de gândire, limbaj sau comportament. În sprijinul lor, organizatorii au pregătit o urnă unde vor putea fi donaţi bani.

În România sunt aproximativ 15.000 de persoane cu tulburări din spectrul autismului. În lume, un băiat din 84 şi o fetiţă din 157 suferă de autism; autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geo-grafică sau nivel de educaţie.

Evenimentul de sâmbătă este susţinut de Asociaţia Help Autism filiala Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: