Aproape 12,5 milioane de călători cu mijloacele de transport în comun din Suceava

> La societatea comercială TPL, la care unic acţionar este Consiliul Local, se constată un deficit de autobuze şi microbuze

Se constată un deficit de mijloace de transport necesare societăţii comerciale de transport public local TPL Suceava, pentru efectuarea curselor prevăzute. Aşa evidenţiază raportul anual de analiză şi evaluare a gradului de respectare a criteriilor de performanţă privind efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate în municipiul Suceava, în intervalul 1 octombrie 2013 – 30 septembrie 2014. Conform comisiei de profil din cadrul Primăriei Suceava, raportul dintre numărul total de mijloace de transport utilizate zilnic în perioada monitorizată şi necesarul pentru realizarea programului de circulaţie a fost mai mic de 0,80, ceea ce reflectă neacoperirea optimă a cerinţelor. Printre altele, analiza a reflectat că numărul de reclamaţii justificate, din intervalul de supraveghere, nu a depăşit numărul de mijloace de transport utilizate în prestarea serviciului, iar, pe de altă parte, că toate reclamaţiile justificate au fost rezolvate, iar persoanele reclamante au primit răspuns în termenele legale. În condiţiile în care, în cursul unui an, se înregistrează, în total, mai multe abateri imputabile transportatorilor decât numărul necesar de autovehicule pentru respectarea programului de circulaţie, transportatorii pot fi convocaţi pentru audieri, caz în care aceştia pot prezenta un plan pentru remedierea situaţiei.

„După convocarea datelor cuprinse în rapoartele trimestriale, Comisia pentru analizarea şi evaluarea gradului de respectare a criteriilor de performanţă a constatat că nu este necesară convocarea transportatorilor în scopul prezentării, de către aceştia, a planului de măsuri pentru remedierea situaţie” se arată în raportul comisiei specializate din cadrul Primăriei Suceava.

În municipiul Suceava desfăşoară activităţi de transport de persoane societăţile comerciale TPL, Trans DMV Europa, Euro Tip, Sory&Nell şi Family, în cele 12 luni analizate, la serviciile lor apelând în total 12.490.151 călători.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: