Persoane bănuite de furt, identificate în urma a două percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti

La data de 10 noiembrie a.c., la ora 9.52, prin “S.N.U.A.U. 112”, un bărbat din municipiul Suceava a sesizat că imobilul situat în comuna Vicovu de Jos, aparţinând tatălui său P. Dorel, de 53 ani, din oraşul Siret, a fost spart de către hoţi. Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Suceava, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, iar în urma activităţilor desfăşurate s-a stabilit că imobilul proprietatea lui P. Dorel nu este locuit de proprietar, fiind lăsat în grija unui vecin. În ultima perioadă, imobilul a fost renovat, proprietarul verificându-l ultima dată la 7 noiembrie a.c.

În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că, în perioada 7-10.11.2014, persoane necunoscute au pătruns prin spargerea geamului în garajul imobilului, de unde au sustras scule electrice. S-a mai constatat faptul că autorii faptei au escaladat bucătăria de vară, au pătruns în podul acesteia, de unde au intrat în interior, iar din camera cu destinaţia de dormitor au sustras dintr-o vitrină un ceainic din alamă şi o lampă tip veioză, tot din alamă. Valoarea prejudiciului a fost de 1.000 lei.

În urma activităţilor investigative efectuate şi în baza probatoriului administrat de Secţia 4 poliţie Rurală Gălăneşti, s-a solicitat, iar instanţa de judecată a încuviinţat, percheziţionarea imobilului ce aparţine Verginiei B. şi a imobilului ce aparţine lui B. Gheorghe, de 33 ani, ambii din comuna Vicovu de Jos. Ocazie cu care au fost identificate şi ridicate toate bunurile reclamate a fi furate din locuinţa părţii vătămate.

Din cercetări a rezultat că în perioada 7-10.11.2014, pe timpul nopţii, B. Gheorghe a pătruns prin spargerea geamului în garajul imobilului părţii vătămate şi apoi în incinta imobilului, de unde a sustras mai multe bunuri.

Toate bunurile ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost restituite părţii vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Totodată, au fost extinse cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi identificărilor tuturor participanţilor la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale.

Astfel, s-au administrat probe certe cu privire la persoana lui Ş. Gheorghe, de 21 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care a participat la săvârşirea faptei în calitate de coautor. De la acesta a fost recuperat un telefon mobil, sustras din imobilul persoanei vătămate, iar în cauză s-a dispus, prin ordonanţă confirmată de procurorul de caz, continuarea certărilor şi faţă de acesta, în calitate de suspect.

Cercetările continuă în cauză, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI