CFR Călători

Noul mers al trenurilor 2014-2015 intră în vigoare din 14 decembrie

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va intra în vigoare în data de 14 decembrie şi va fi valabil până la 12 decembrie 2015, a anunţat, ieri, într-un comunicat, CFR Călători. Potrivit sursei citate, zilnic, în acest interval, se vor afla în circulaţie peste 1.100 de trenuri, în funcţie de perioada din an. În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei şi Petroşani (Staţiunea Straja).

De asemenea, în traficul intern CFR Călători va asigura şi în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. Totodată, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploieşti, Bucureşti Nord – Piteşti şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).   În ceea ce priveşte zonele turistice, precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic. După suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulaţie Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane din România. În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie una dintre staţiile feroviare de pe ruta Sinaia-Braşov, respectiv gara Vatra Dornei Băi şi gara Petroşani.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: