Aleşii judeţeni împart banii veniţi de la Guvern

> În principal, demersul are ca scop alocarea de sume pentru plata drepturilor câştigate prin hotărâri judecătoreşti

Consiliul Judeţean Suceava împarte, astăzi, banii alocaţi de Guvern, prin recenta rectificare a bugetului de stat. Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu şi al celor ale unităţilor subordonate, demersul are ca scop alocarea de sume pentru plata drepturilor câştigate prin hotărâri judecătoreşti, beneficiarii fiind învăţământul special şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava. Este vorba despre 5,71 milioane de lei, bani disponibilizaţi prin HG nr. 1058/ 2014 privind alocarea de fonduri din TVA pentru finanţarea unor cheltuieli ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi ale unităţilor de învăţământ special, cât şi despre OUG nr. 74/2014, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014.

În altă ordine de idei, printr-o adresă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, bugetul Camerei Agricole Judeţene este suplimentat cu 32.000 lei.

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este suplimentat cu 1,67 milioane lei, ca urmare a actelor adiţionale la contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică. Astfel, este asigurată suma de 800.000   lei pentru plata salariilor pe luna noiembrie, diferenţa de 1,59 milioane   lei fiind repartizată pentru acoperirea cheltuielilor cu buna funcţionare până la finele lui 2014. Cu fonduri, la rectificativ, se alege şi Centrul Cultural „Bucovina”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI