„Să vorbim despre bani şi bănci”

> Proiect implementat la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Printr-un protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Banca Naţională a României (BNR), la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a fost implementat proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci”. Evenimentul a avut loc în perioada 28-29 noiembrie a.c. în aula colegiului şi a fost coordonat de dna director al BNR Suceava, Elena Sireteanu, şi de dl prof. Maxim Cătălin, din partea Colegiului „Alexandru cel Bun”.

Proiectul şi-a propus sprijinirea educaţiei financiare a elevilor prin însuşirea de către aceştia a unor noţiuni economice şi financiare de bază, precum şi formarea unui vocabular economic adecvat. Au avut de câştigat din acest proiect 90 de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, care au fost implicaţi în cele două zile şi invitaţi să comunice, să exprime păreri personale printr-o serie de activităţi foarte diverse. Cei prezenţi au audiat expuneri referitoare la istoria monedei naţionale, s-au familiarizat cu elementele de siguranţă ale banilor, au vizionat filme educaţionale despre istoria Băncii Naţionale a României, cât şi despre Monetăria Statului. Toate informaţiile se regăsesc şi în pliantele şi broşurile oferite celor prezenţi. Proiectul a avut succes în rândul elevilor, care s-au arătat foarte interesaţi de informaţiile pe care le-au aflat pentru prima dată.

Mulţumiri reprezentantului Băncii Naţionale a României, dna director Elena Sireteanu, şi echipei manageriale a Colegiului „Alexandru cel Bun” pentru sprijin în organizarea evenimentului. (Prof. CÎMPAN BRÎNDUŞA LUMINIŢA, Colegiul „Alexandru cel Bun”)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: