În perioada următoare

Aproape 11.000 de elevi vor fi vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului

> A fost „dezamorsată” criza de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor

Aproape 11.000 de doze de vaccin diftero-tetanic de tip adult (Imovax) vor ajunge la Suceava în cursul zilei de joi, urmând a fi folosite în campania de vaccinare a elevilor de clasa a VIII-a şi a celor dintr-a IX-a restanţieri, a informat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP). Elevii vor fi vaccinaţi de medicii din reţeaua de medicină şcolară din mediul urban şi de medicii de familie desemnaţi la nivelul şcolilor din mediul rural.

Pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi a infecţiilor cu Haemophilus influenzae a sugarilor de 4 luni şi a restanţierilor, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 790 doze de vaccin. „Este un vaccin administrat de medicii de familie, iar în acest moment se efectuează catagrafia restanţierilor pentru o situaţie clară a acestora. Vaccinul a lipsit din vara acestui an, fiind parţial procurat de părinţi, din acest motiv instituţia noastră a solicitat o astfel de catagrafie” a precizat directoarea adjunctă de la DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

 Criza de vaccin pentru imunizarea copiilor în maternităţi, imediat după naştere, iar apoi în primul an de viaţă, la fiecare câteva luni, durează din octombrie, dar Ministerul Sănătăţii a anunţat că situaţia va fi remediată până la sfârşitul acestei luni. În a doua jumătate a lui decembrie va ajunge şi vaccinul antihepatită B, care se administrează nou-născuţilor în spital.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI